2019-06-25
🏈環境🏈呢間早餐店一睇個名就覺得玩味十足🤓玩食字叫「山文治」⛰個logo好靚😍😍店入面既裝修都係偏簡約風,又係台灣最多既文青系小店😂淨係個名同logo已經擄獲左我😆💕-⚾文治 花生雙肉蛋 NT$85呢個係店內既熱門招牌🤩作為花生控既我見到已經毫不猶疑咁揀左🥰🥜佢入面有福源花生醬/手作豬里肌/培根/烘蛋/鮮蔬總匯😋超級多料同足料,唔會得前面睇到有料但後面係空既😂個花生醬係偏甜少少既,超級香花生味🤩🤩煙肉味都好香,成個三文治鹹甜鹹甜好好食🤤🤤.⚾️菜頭跪套餐 NT$40叫三文治仲可以加錢叫唔同套餐,仲有跟一杯25蚊台幣既飲料(其實得古早味紅茶係25蚊😂😂)我地見個名幾得意就叫左菜頭跪+紅茶🧐🧐原來菜頭跪應該係蘿蔔糕既台語😆食落唔係香港啲蘿蔔糕,係比較多粉冇蘿蔔絲既🤔但個皮都煎得幾脆😛個古早味紅茶就飲落甜甜地,有啲似涼茶菊花茶啲friend😂-⚽️總評⚽️呢度啲三文治超級正🤤憑住佢既花生雙肉蛋已經令佢成為我台北必去既早餐店之一🤤🤤三文治份量都好足夠,我既小鳥胃食量食完三文治其實已經好飽😬😂覺得如果驚唔飽先選擇加套餐都得🤓🤓
花生雙肉蛋
菜頭跪套餐