2018-07-07
係逢甲夜市兜左幾個圈,硬係搵唔右髀,到底您躲在那裡啊?行左幾兩街見到兩間都係左腿,滿身大汗,是但照食啦!靚豆見到狗仔即刻衝去同狗子玩,仲同狗主合照、交換養狗心德、連 Facebook 都交換埋,傾到完全忘我狀態,唯有讓她慢慢傾,我自己去買雞髀啦。黃金左腿,寫住轟炸香腿王,係咪堅架?買完飛還要耐心靜候幾分鐘,見師傅掏出已炸好的雞髀加工調味,包裝美觀後出貨。我不喜歡行住食野或企係街邊食野,立即跳上的士返溫泉酒店開餐啦,非常期待啊!起動!打開盒子見到有塊芝士黏住炸髀,索一索炸味加芝士味飄香,豪氣咬落去連皮帶肉扯出,汁液四濺,嘴嚼數秒細味,濃濃 pizza 味道強烈,腍劈劈的皮肉,質地濕潤,我都唔知食緊什麼,炸髀嗎?似慢焗雞髀,十分失望。我係要黃金右腿真炸髀,要金黃鬆脆皮香肉嫩的炸髀呢。