2019-03-12 499 瀏覽
路過西門,諗起「新假期」提過嘅 Guru House,加上本姑爺都鍾意試吓食台灣嘅傳統食物(一埸嚟到冇理由成日食西餐、泰國菜呢啲外國嘢),所以走去搵呢間餐廳。本姑爺覺得未至於難搵,但又唔係一眼見到,望落去似細嘅酒吧多啲。出面有三張枱有人坐,但入面就靜嚶嚶。我話得過㗎,佢叫我坐吧枱(唔知係咪有啲肉眼睇到嘅「嚇人」呢?!定係佢諗住我坐吧枱佢可以做 Omakase 俾我)。第一次响台北遇到咁嘅情況。冇所謂,反正我食完就返屋企,指完 menu 樂園order,過咗一陣,佢好有禮貌咁同我講今日出菜會慢啲,我話冇所謂。過10分鐘到,啲嘢嚟。冇特別。走到咁遠,原來都唔及公司附近嘅走鬼當咁好食。總結,唔難食,但唔係特登行過嚟就唔使啦,經過都唔一定要入嚟,暫時都係覺得阜杭豆漿最好食。ps: 佢喺出邊好似棟咗個牌寫住最少要飲一杯嘢
ps: 佢喺出邊好似棟咗個牌寫住最少要飲一杯嘢
2019-03-12