2018-10-24 358 瀏覽
一場到台灣一定要試下當地的牛肉麵,最後一日的台灣旅遊,無論食到幾飽都要食多一碗牛肉麵。上網搜習資料知道建宏牛肉麵做得唔錯,所以專程到這裏嘗嘗。 入到鋪頭先到櫃面點完菜和俾錢, 然後就可以搵坐位,店員會送上牛肉麵。因為食得太飽的關係所以我們只點了細碗牛肉麵,但分量都不算小啊。香濃的牛肉湯底, 麵條有咬口煙韌彈牙,牛肉炆得好林,肉質嫩口,味道果然唔錯。 枱上放滿不同種類的醬料還有蒜頭, 客人可以隨著自己的喜好來調教自己喜歡的味道。 這間牛肉麵是24小時經營的,價錢經濟實惠, 牛肉麵做得唔錯。除咗牛肉麵之外,還有一些小食, 但當日太飽的關係所以沒有試了。如果大家到台灣想試下當地的牛肉麵可以到這裏啊!

如果大家到台灣想試下當地的牛肉麵可以到這裏啊!

細牛肉麵

2018-10-17