2018-01-27 145 瀏覽
兩年前睇了電視節目介紹就好想嚟食,但那次無訂位,去到冇訂位是吃不到,飲恨了。今次來台北來到松菸區,再見到呢間餐廳就抱著一試嘅心態,睇下有冇機會walk in有得入,可能係平日,好好彩有位可以直入。餐牌上有各款形形色色嘅鬆餅🥞同waffle,有鹹有甜嘅款式,花多眼亂,每一款嘅相都好吸引呀!因為剛食完午餐無耐,唔係太餓嘅關係,而每人有最低消費,所以叫了一份鬆餅同一杯飲品。我地叫左人氣no.1嘅抹茶提拉米蘇鬆餅和冰水果茶。期待已久嘅鬆餅來到,擺盤好靚,不停攞相機係甘影相抹茶提拉米蘇鬆餅: 3塊鬆餅疊在一起,每一層之間都撒上香濃嘅抹菜粉,而最上面一層有一層厚厚的瑪士卡邦芝士加抹茶粉,旁邊配有抹茶黑糖醬和香草雪糕。 鬆餅切下去跟平常的比較扎實, 入口有淡淡小麥香味。如果一個人要完成一份就會有啲膩,都係兩個人分享適合些。冰水果茶: 幾好飲,不會太甜,有茶味同粒粒水果,不過一杯要150有點貴食完之後,如果有興趣回家自己整鬆餅食的話,都可以買它的鬆餅粉,有95折呀!

期待已久嘅鬆餅來到,擺盤好靚,不停攞相機係甘影相