2019-08-13 509 瀏覽
今個trip由於係快閃,只係book到lunch time既時間🥺有機會再試dinner。【綜合定食NT460】綜合定食包括(4貫握壽司+散壽司),啱哂有選擇困難既我👧🏻每項定食皆附有餐前既前菜、小料理享同埋味噌湯🥣。前菜係【和風沙拉🥗】,清爽既口感🌽,水果新鮮🍎,一道好fresh既開胃菜。第一貫係【甜蝦搭配長腳蟹膏】甜蝦帶有甜口綿綢感,加上咸鮮既蟹膏第二貫是【柚子胡椒輕燒白魽】「白魽」經輕輕炙燒後味道更加突出🐟。第三貫是【炙燒鮭魚】👧🏻既最愛♥️肥美魚肉配上豐富既油脂再加上醋飯真係無得彈。第四貫係【左口魚邊軍艦】我既第二最愛💕小料理是【烤鮭魚塊】,烤得好精緻,每位只有一小塊;味道方面油花多而且滑嫩,好想食多幾塊🥺😋【散壽司🥄】魚生粒🐟加上切成細絲既紫蘇葉🌿,淡淡既清爽香氣,加上玉子粒,令到成個飯甜甜地。而且散壽司已事先做好調味,所以直接食用就得,師傅都再三強調❌無需另外豉油調味。如果覺得套餐份量唔夠都可以再單點,最後我地加咗【玉子燒】、【本鮪大腹握】、【海膽】食材💯新鮮,供應量有限;當日既食材都會寫上小黑板上。

【散壽司🥄】

2019-07-31