2018-05-26 702 瀏覽
今次同一大班朋友去旅行,咁大班人,啱晒去打邊爐啦!好多朋友都推介無老鍋,真係要試一試。我地一坐低,侍應就幫我地寫個鍋先,雖然話需時準備,不過個鍋都好快就上枱。鴛鴦鍋就係麻辣同冰淇淋豆腐鍋,侍應一送上鍋底就幫我哋放冰淇淋豆腐落湯底度,提醒我哋唔好搞拌個湯,否則豆腐會散開。我哋就乖乖等到冰淇淋豆腐發大先食,又真係幾好味喎!佢唔會好似豆腐咁易散,有少少咬口,又有少少魚蛋嘅味道,好得意呀!其他配料都上得好快,而且侍應都會提醒我地邊d要煮耐d,要早d放落鍋,又會幫我哋放落去先,服務不錯呀墨魚滑同干貝滑都係我嘅推介,特別是干貝滑,有干貝嘅香,咬開亦有一絲絲嘅干貝,讚!另一推介係芋頭貢丸,見佢幾特別就叫黎試下。味道不錯,食落有芋頭嘅香,又有細細嘅芋頭粒,好味呀!我哋叫到成枱都係野食,好豐富呀!無老鍋值得再去同推介俾朋友
今次同一大班朋友去旅行,咁大班人,啱晒去打邊爐啦!

牛肉
豬肉
雞肉
響鈴
墨魚滑

水果玉米
烏龍麵

我哋叫到成枱都係野食,好豐富呀!無老鍋值得再去同推介俾朋友
2018-05-22
推薦菜