2023-08-23 14 瀏覽
台灣朋友話台灣嘅早餐好多都係中式、台式,西式比較少,但我都係鍾意西式多啲,係捷運西門站1號出口出站,穿過紅樓廣場後面,約數分鐘的步行距離,就有一間西少少嘅三文治店🤣,見都多人,所以就試試。佢主要係坐係街上(好似香港大排檔咁),另外有一間好細嘅室內舖位可以坐,入面有1張吧檯,另有兩張檯,面積約50-100呎。老實說,夏天坐喺街真係幾熱,但室內都係無乜冷氣🤣,帶住小朋友就會辛苦啲,如果大人就好啲,因為快食快走😂。Menu啲名好攪笑,我哋叫咗個老闆三層肉、松露壁咚、啾西雞塊、大芋奶奶同朱古可可奶。💛老闆三層肉 NT105有3塊煙肉🥓係多士上面,多士夾住芝士、雞蛋,醬汁係蜜糖,食落有啲古怪,咸咸嘅煙肉配甜甜嘅蜜糖😂。💛 松露壁咚 NT110麵包烘後口感外脆內軟,三文治內有大量芝士、豬肉片、蛋、花生醬同松露醬,不過加咗花生醬,食落有點又甜又咸嘅感覺,好特別。🤣💛 啾西雞塊 NT50其實就係香港嘅麥樂雞,味道正常🤣。❤️ 大芋奶奶 NT85如果你好鍾意芋蓉,呢杯就啱晒你,好好飲,好香芋頭味,有大量嘅芋蓉,牛奶配上芋頭嘅綿甜,鍾意芋頭嘅朋友真係唔可以錯過,又唔會太甜。❤️ 朱古可可奶 NT45同樣唔會太

💛老闆三層肉 NT105

💛 松露壁咚 NT110

💛 啾西雞塊 NT50
其實就係香港嘅麥樂雞,味道正常🤣。

❤️ 大芋奶奶 NT85

❤️ 朱古可可奶 NT45
同樣唔會太甜,好香濃嘅朱古力味👍。

服務🤵🏻
排隊下單付款,食物會由店員送到,食後自行執拾分類棄置。

環境🌉
室內舖頭有一點少裝修,適合打卡,但坐就無論內外都不太舒適。