2023-09-12 156 瀏覽
通關後終於去台北/飛之前仲book定一啲必去嘅餐廳/點知換嚟嘅係失望/大腕曾經係每次去台北都會去/都會推薦朋友去食燒肉嘅地方/經過呢次體驗之後 - 不了!搬咗去新地方之後嘅環境/裝潢/氣派/格調畀人感覺都高級咗/但係唔少嘢都好黑人問號🪑入到去坐低個感覺比以前東區吧台有嘅空間仲要窄啲/一個咁大咁高檔嘅地方/座位好似日式居酒屋啲細舖咁逼/成餐係幾乎係貼住隔離嗰個唔識嘅人嚟食/好在佢唔算好大份好肥🧑🏻‍✈️感覺似乎連服務員都要好似sales咁跑數/一坐低就逼住趕你叫嘢飲/之後就趕住套餐選項揀嘢食/揀完先話要加錢都算/一直係咁話套餐選項嘅嘢冇咁高級/offer可以食完散叫嘅嘢/套餐選項食唔晒會扣番錢/咁最低消費呢個套餐是在哈囉/最正係最後冇散叫到其他嘢/原先個服務員燒咗塊牛舌同松阪豬之後/粒聲唔出就走咗去隔離section/換咗位資歷較淺嘅嚟燒埋套餐之後有嘅嘢🤷🏿?/客人逢散叫嘢食之後有獎金分?🍽️用餐體驗很差/除咗有個人喺你面前用炭爐即燒即食之外/上一段講資歷較淺唔係嫌佢唔識燒/基本上成餐都係聽住個職位高級啲嘅一直 #onthejobtraining 2486嗰位資歷較淺嘅/係咁話唔係咁燒/唔好

🍽️用餐體驗很差/除咗有個人喺你面前用炭爐即燒即食之外/上一段講資歷較淺唔係嫌佢唔識燒/基本上成餐都係聽住個職位高級啲嘅一直 #onthejobtraining 2486嗰位資歷較淺嘅/係咁話唔係咁燒/唔好郁/要點樣燒/我係諗住嚟食好西/唔係睇直播調教你下屬/仲要啊下屬係燒緊畀我食🌚

💲最低消費係每人一個套餐/套餐價錢由台幣1680? -> 2890-3170 -> 2980-3280 -> 3380-3680 /套餐只係多咗湯同嗰碟前菜同沙律/其他牛嘅份量基本上不變/CP值真係變得非常之低/👅而且牛舌真係好在冇加錢叫厚切/望住隔離檯個一條台幣2000幾但係又唔係厚嘅厚牛舌/真係好感恩🥹可以慳番肚嘅位置去夜市食其他嘢

🌟米芝蓮星嘅死亡之吻/攞舊屎出嚟講/以前響東區舊址/兩個人8000蚊食到嘅嘢/會滿足同盡慶/宜家未計酒水都差唔多8000/唯一可取之處係食材好/冇需要落太多調味/醬料/講求食材嘅原有味道/以原汁原味呈現畀客人/即使食物再好味都因為環境同要你食得好趕而變咗冇乜特別

只可以講考慮到宜家去到呢個價位/份量/綜合埋其他嘢而言/台北仲有好多唔錯/用餐感受更好更舒適嘅選擇

📣提提你
book枱係要預先畀2000蚊台幣訂金/之後會響張單度扣番