2019-06-27 36 瀏覽
我哋喺北投老爺酒店stay嗰陣,玩左佢幾個活動,儲咗幾個印花,所以check out 嗰陣可以玩佢個春夏樂夾夾,去扭蛋睇吓會唔會抽中獎😝哇!點知我哋抽中左Three-course French meal 買一送一,超正!🤩🤩🤩呢到staff 超nice 超friendly, 又會俾好food suggestions, 樓底又高,裝修又靚,心心眼😍先黎appetiser:賣相非常精緻,放喺面嘅係一塊薄toast, 下面係魚同埋鵝肝mix埋的沙律😊到main course:遠啲嗰個係salmon filet, 近嘅就係虎蝦個三文魚略嫌有少少太乾,但個虎蝦好正,爽口彈牙,又鮮甜,個pumpkin sauce都超夾👍🏼最後就係重頭戲—甜品:個主體係black currant chocolate lava ,配埋出面個crunch 真係🤭🤤🥰隔離個三色dressing 分別係 (1)chocolate (2) mango 同埋 (3)lavender ,又靚又香,啲味一啲都唔artificial,太屈機😮好難忘!下次有機會嚟北投一定要再去!!!!

先黎appetiser:

到main course:

遠啲嗰個係salmon filet, 近嘅就係虎蝦

最後就係重頭戲—甜品:

下次有機會嚟北投一定要再去!!!!