2019-06-17 90 瀏覽
《麻辣半筋半肉湯+銷魂麵》🍜 NT.280《大師兄烏梅汁》🥤 NT.60-台灣最近當紅火爆熱店🔥,睇台灣bloger 嘅IG成日都見到佢出現👀,經常性出現長長人龍今日就諗住一開門就嚟食睇下可唔可以唔使排隊,點知結果都一樣排咗接近一個鐘😓⋯⋯-係排緊隊嘅同時店員會比住菜單你睇食咩,嚟到就梗係要食呢度嘅招牌《麻辣半筋半肉湯+銷魂麵》啦💥,熱得滯再叫咗杯《大師兄烏梅汁》消暑一下🥵,入到去眼見鋪頭嘅座位唔算多唔怪得要出現長長人龍😅麻辣湯裡面有牛肉片、牛筋同糖心蛋, 分量一個人食來講算幾多下😳,湯頭夠香辣唔會得死麻嘅感覺🌶,麵質有啲似拉麵🍜,夠晒彈牙掛上麻辣湯一流👍🏻鴨血夠嫰滑唔會有血腥味牛肉片有一小小油花所以食落唔會好鞋口,最欣賞都係牛筋夠軟,一咬即化夠Q😽以排咗一個鐘來講都算值得嘅,另外有清燉湯選擇唔食得辣嘅朋友都唔使怕😌

《麻辣半筋半肉湯+銷魂麵》🍜 NT.280
《大師兄烏梅汁》🥤 NT.60