littlefoodie_hk
littlefoodie_hk  等級1

2020-05-04
類別 : 台灣菜甜點/蛋糕台式甜點

Throwback💛台灣篇
係紅透台北嘅超人氣甜甜圈🥰呢間店每次出爐前都會排長龍而且每次只會有一種特定嘅味道出爐...🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♀️一食愛上!!每日係酒店訓醒都要去排隊買返個😆
📍台灣人乀甜甜圈, 大同區華陰街183號(附近捷運: 台北車站)
🍩脆皮酸菜(TW$25)-甜甜圈入面夾左爽脆酸菜~酸菜唔會太酸又可以中和返個味覺😋有時食下甜野又會想食返個咸嘅

🍩脆皮鮮奶甜圈(TW$25)-招牌💕呢個好好食!!!新鮮出爐熱辣辣麵包好鬆軟~加上滿滿嘅砂糖😍外脆內軟牛奶甜香味嘅甜甜圈完全唔會膩

2020-05-04
類別 : 台灣菜小吃攤販台式小吃

Throwback💛台灣篇✈️
台灣真係一個飲飲食食嘅好地方🤤朋友勁推呢間飲苦瓜汁嘅鋪頭相信好多人都見過幫襯過🤭但🙆🏻‍♀️就真係第一次飲
📍檸檬屋正宗苦瓜原汁, 萬華區漢中街21號 (附近捷運站: 西門站)
🥤蜂蜜苦瓜汁(TWD85)-標榜無添加!無加糖無加水100%原白苦瓜汁🧐感覺好苦🤣但原來加左蜂蜜飲落會甘甘地幾好飲~好fresh🥰

係台灣食得多夜市啊火鍋啊呢啲熱氣野飲返杯苦瓜汁可以清下熱~不錯😌飲完又可以繼續