ashashfoodie 等級3 | ![]() ![]() |
排序方法:
日期 笑臉
![]() ![]() ![]() ![]()
2018-06-12
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨ 第二次回訪饗食天堂啦,台北一間高汁既Buffet🤤 可惜個日腸胃唔爭氣,唔係既話可以食多幾盤😭 . 🔥平日Lunch Buffet👉🏻NT$798另加10%服務費🔥 成日話食自助餐要狂刷魚生生蠔蟹肉先值,偏偏我麻麻地😂 主力都係食熟野,肉類甜品個啲🤪 ![]() ![]() ![]() 呢間既酥皮濃湯好正,好香又足料,encore多一碗🤤 青醬risotto都好好味,creamy得黎啲米有少少咬口👍🏻 仲有燒雞扒個啲都好好食,煎到個皮微焦,肉質好嫩好香❤️ ![]() 牛肉派充滿咸香,食完好滿足,細細件食完都唔滯🥩 . 😏甜品😏 ![]() ![]() ![]() 食食下絞肚痛,但一場黎到,點都要食翻兩盤... 而家諗翻好唔抵呀,本身可以食多兩盤😭😭😭 有款莓果撻好好好吸引但無試到😭 . 出到去見到甜品櫃好吸引,每款都做到個樣幾精緻😯 仲有生朱古力,即刻夾翻幾舊,入口即溶既奶油口感太正啦❤️ . 食物質素: 🌕🌕🌕🌕🌘 食物顏值: 🌕🌕🌕🌕🌘 性價比: 🌕🌕🌕🌕🌑 回頭率: 🌕🌕🌕🌕🌑 ✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
評分: 味道 5 環境 5 服務 5 衛生 5 CP值 4
2018-06-12
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨ 🆃🅰🅸🅿🅴🅸. 朝早特登早起身覓食,由西門漢口街二段走過去呢間大概20mins~ 🔥高麗菜豬排起司蛋餅NT$80🔥 ![]() 有菜有肉有蛋有芝士,應有既都係齊到😛 蛋餅外層酥脆,内裡微煙韌,加埋熱辣辣內餡👍🏻 份量幾多,食完幾飽幾滿足~ 另外叫店員加左辣,結果真係幾辣下,要配凍奶茶食😂 . 食物質素: 🌕🌕🌕🌕🌘 食物顏值: 🌕🌕🌕🌕🌑 性價比: 🌕🌕🌕🌕🌑 回頭率: 🌕🌕🌕🌕🌑 ✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨ 推薦美食: 高麗菜豬排起司蛋餅
評分: 味道 4 環境 4 服務 4 衛生 5 CP值 4
2018-06-05
好丘貝果文!係好丘貝果文!🔥🔥🔥 一直都覺得佢啲款好吸引,好想試,但佢地覆話唔送香港😥 今次有機會黎台北,點可以唔買呢😍😍😍 信義店款式唔多,可能太早去,有啲款仲未出爐🤦🏻♀️ 所以只係好忍手地買左三個~ . 🍠桂花紫薯NT$55🍠 唔會太甜,綿綿既紫薯加埋桂花既清香,健康得黎又唔會寡❤️ 🧀雙份起司NT$60🧀 裡面有芝士粒粒,幾濃味🤤 仲要爆左少少出黎,好正🧀🧀🧀 不過如果係拉絲水牛芝士就仲正啦❤️ . 🍓草莓甜乳酪Nt$60🍓 呢款係週一限定,唔記得影個餡🤦🏻♀️ 呢款甜度較其他款高少少,香香甜甜,幾香奶味~ . 食物質素: 🌕🌕🌕🌕🌘 食物顏值: 🌕🌕🌕🌕🌑 性價比: 🌕🌕🌕🌕🌑 回頭率: 🌕🌕🌕🌕🌘 ![]() 推薦美食: 貝果
評分: 味道 4 環境 5 服務 5 衛生 5 CP值 4
2018-06-04
台北第一彈由早餐開始🤩🤩🤩 之前係ig見到呢間早餐店既相已經默默save低左🤤 到埗第二日大清早就去到等佢開門,點知已經有十個人等緊😳 . 🧀🧀🧀給我壁咚NT$100🧀🧀🧀 ![]() ![]() 好彩有紙筆落單,叫人讀個名出黎簡直羞恥play😂 呢款每日限量供應,亦都係最出名個款~ 返到民宿一打開,見到啲芝士多到好似唔駛錢咁,jeng到😳 幾層碳烤吐司都烤到脆脆地,微焦,每咬一啖都好滿足❤️ 裡面既豬扒幾軟嫩,一啲都唔嚡唔乾👍🏻 醬料方面好豐富,一層係香甜既花生醬,一層係酸甜沙律醬😳 夾埋微鹹既拉芝煎蛋,我又覺得幾夾喎🤣 我諗佢唯一既缺點係太多芝士太多包,會太膩💁🏻♀️ 食哂成份三文治真係會飽到夜晚,最好兩個人share啦~ . 🔥芋見幸福NT$65🔥 ![]() ![]() 呢款係凍食,中間夾住厚厚一層芋泥同煎蛋🤤 芋泥綿滑,中間夾雜著芋頭粒,幾有口感👍🏻 而且,最重要係佢唔會好甜,食哂都唔會漏🤩 芋頭控去到不能錯過啦~ . 食物質素: 🌕🌕🌕🌕🌗 食物顏值: 🌕🌕🌕🌕🌖 性價比: 🌕🌕🌕🌕🌖 回頭率: 🌕🌕🌕🌕🌖 推薦美食: 給我壁咚
評分: 味道 5 環境 5 服務 5 衛生 5 CP值 5