2018-06-09 349 瀏覽
上星期同朋友快閃高雄,因為只有一個星期六可以全日去玩,所以我哋嘅午餐同晚餐都係我哋住嘅酒店,三多商圈附近解決一早起身我哋就去咗酒店隔離嘅大遠百商場2樓嘅pancake店Woosa我哋係中午12點到,等咗大概20分鐘就已經安排入座,餐廳職員提醒我哋每人至少要點一個餐同埋用餐時間限時2小時環境好舒服,光線亦都好足夠,主要採用自然光,枱與枱之間有一定嘅距離,係一個同朋友談天說地嘅好地方我同朋友點左一個鹹點一個甜點,跟餐每人有一個飲品羅勒青醬炸雞貝殼麵 - NT$260羅勒醬好香,炸雞炸得好出色好香脆,好好味!芒果冰淇淋鬆餅 (季節限定) - NT$310睇個賣相已經無得輸,個pancake好軟熟,蛋香好好好好好出,加埋芒果醬就更錦上添花。芒果好甜,不過可能芒果放喺冰格太耐,食起黎有d冰塊嘅感覺岩鹽那鐵好飲,咖啡好香,飲完成個人都refresh晒差足電!玫瑰花茶貓頭鷹茶壺造型好可愛!總結: 黎高雄一定要試,不論鹹點甜點都好出色!絕對唔會浪費左你旅行中嘅一個quota!

我同朋友點左一個鹹點一個甜點,跟餐每人有一個飲品

羅勒青醬炸雞貝殼麵 - NT$260
羅勒醬好香,炸雞炸得好出色好香脆,好好味!
羅勒青醬炸雞貝殼麵

芒果冰淇淋鬆餅 (季節限定) - NT$310
芒果冰淇淋鬆餅

岩鹽那鐵
好飲,咖啡好香,飲完成個人都refresh晒差足電!

玫瑰花茶
貓頭鷹茶壺造型好可愛!
玫瑰花茶, 岩鹽那鐵
2018-06-02