2016-06-26 486 瀏覽
第三次去吃和茗甘味處,今次選了綠茶tiramisu, 加配綠茶布甸和綠茶烘茶雪糕,外加凍綠茶一杯。tiramisu 同布甸好有奶味,茶味一般,但最驚嚇的是,烘茶雪糕是酸的。因為混綠茶味,開頭都諗住自己味覺唔準。再齋食烘茶味試真就知出事!去到果陣其實已經1點幾,網頁話12點開門,唔到一個鐘就壞左?定係根本用酸左既奶整雪糕?叫waiter 佢就唔理睬我地,同佢講雪糕酸左佢話問下,跟住等左好耐,佢serve 左幾枱客,見我望住佢先話跟跟。最後等等等等,同一個男侍拎杯齋綠茶雪糕比我,拎走原本果杯。最差勁既係成間店都無解釋原因同表示抱歉。講真,個set 成360台幣,酸既變壞左,一點歉意都無,真係無下次!
Cake  set  +  綠茶
2016-06-25