2023-12-26 0 瀏覽
呢間三日內已經encore咗兩次好味而且好多分店好方便!🌯豬肉捲餅 NT$130第一次去嗰時糾結試豬肉or牛肉見到餐牌嘅豬肉隔離有個手指公就試咗佢先 第二次嗌咗牛綜合嚟講兩樣都好味但豬肉更勝一籌捲餅香脆得嚟煙韌有嚼口 越咬越香豬肉厚身juicy 配合青瓜 京蔥同埋北京填鴨會用到嘅甜麵醬口感層次豐富味道鹹鹹甜甜好出色😚🥟花素蒸餃 NT$125呢款絕對係我心目中嘅no.1🏆入面嘅青江菜香氣超級香濃 同榴槤一樣係嗰種會極端鍾意或討厭嘅味道一龍八隻粒粒蒸餃都肥嘟嘟脹卜卜 仲有粉絲同埋豆腐乾 香甜可口蒸餃皮厚薄適中煙煙韌韌得嚟透到啲綠色🥢鮮肉小籠包 NT$150餐廳寫明選用台灣國產新鮮豬肉 肉餡的確多汁鮮甜 不過就比較清淡如果同鼎泰豐比較就少啲油脂香 最大扣分位就係小籠包皮有啲過厚口感會略遜一籌。🌶️酸辣湯餃 NT$130呢款同樣有啲失望 身為嗜辣人士嘅我哋不嬲都好鍾意嗌酸辣湯但呢款酸味同辣味都無咩 勝在湯嘅濃稠度啱啱好而且食材好豐富入面有大量紅蘿蔔絲 木耳絲 冬菇片 豬肉條 豆腐條 筍絲 蛋花上面亦有啲蔥花增加香味同口感餃子係白菜豬肉餡 都幾鮮甜🐽排骨炒飯 NT$195米飯粒粒分明而且每粒都俾蛋
呢間三日內已經encore咗兩次
好味而且好多分店好方便!
花素蒸餃

🥟花素蒸餃 NT$125
呢款絕對係我心目中嘅no.1🏆
蒸餃皮厚薄適中煙煙韌韌得嚟透到啲綠色

🥢鮮肉小籠包 NT$150
口感會略遜一籌。

🌶️酸辣湯餃 NT$130
呢款同樣有啲失望 身為嗜辣人士嘅我哋不嬲都好鍾意嗌酸辣湯