ashashfoodie 等級3 | ![]() ![]() |
排序方法:
日期 笑臉
![]() ![]() ![]() ![]()
2018-07-06
朋友推介既養生鍋🤣價錢唔太記得,人均大概HKD200上下~ 🥘雙拼鍋🥘 ![]() 好足料👍🏻滿滿既藥材味,但好順喉,唔會苦,仲幾清甜添👍🏻 飲左幾碗都唔太夠🤣🤣🤣 相比之下辣湯就唔夠辣又無咁惹味🙈建議全鍋揀白湯就好~ . 同埋佢係鴨血、豆腐(類似腐皮既野)任添,白飯任裝🤓 大胃王都一定會飽🤟🏻🤟🏻 豆腐太好食,索左湯汁超級入味,成餐飯我地都添左4,5次🤣 . ❤️冰淇淋豆腐❤️ ![]() 無普通豆腐咁軟淋淋,口感幾特別😍 其他肉類都正正常常,我地揀左最平個隻,無計呢間真係有啲貴🙊 ![]() ![]() 最後仲會送上一份水蜜桃冰沙,有得免費添一次,飲落好fresh😌 ![]() . 食物質素: 🌕🌕🌕🌕🌘 食物顏值: 🌕🌕🌕🌕🌑 性價比: 🌕🌕🌕🌑🌑 回頭率: 🌕🌕🌕🌕🌑 推薦美食: 鴛鴦鍋
評分: 味道 5 環境 4 服務 5 衛生 5 CP值 4
2018-06-15
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨ 行下逢甲中途有啲攰,就入左呢間唔知係cafe定bar🤔 叫左🍸Sour👉🏻Vodka、Liqueur、Honey Peach NT$200🍸 ![]() ![]() 太口渴既關係,好快就飲哂🤦🏻♀️ 🍑🍑🍑🍑🍑🍑 飲落幾順喉,好香水蜜桃味,甜甜地,幾岩女仔飲👯♀️ ![]() 脆薯新鮮炸起,脆身得黎又香,好食!❤️ . 食物質素: 🌕🌕🌕🌕🌑 食物顏值: 🌕🌕🌕🌗🌑 性價比: 🌕🌕🌕🌕🌑 回頭率: 🌕🌕🌕🌕🌑 ✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
評分: 味道 4 環境 5 服務 4 衛生 4 CP值 4
2018-06-12
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨ 黎到台中好出名既宮原眼科,佢啲雪糕款多到😳😳😳 🔥71%花果厄瓜多、跟往事乾杯、焦糖拿鐵耶加雪夫🔥 ![]() 三球NT$225加餅乾杯NT$20~ 價錢唔太值,雪糕味道好淡...🙊 上面既配料就幾好食~~~ 不過之後上網見評論話水果味好食🙈 . 食物質素: 🌕🌕🌗🌑🌑 食物顏值: 🌕🌕🌕🌕🌑 性價比: 🌕🌕🌕🌑🌑 回頭率: 🌕🌕🌗🌑🌑 ✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
評分: 味道 3 環境 5 服務 4 衛生 4 CP值 2
2018-06-12
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨ 臨上機既早餐,就決定在全家解決吧🤤 這次完成了部分的便利商店to eat list,心靈和胃都很滿足❤️ 忘記把價錢記錄下來了,但印象中都是便宜又好呷🤪 ![]() 台灣的地瓜真的很優,烤過的皮有點焦糖化,甜度很高😍 口感綿綿的,扎實又甜吻吻❤️❤️❤️ 原本想多帶幾顆回🇭🇰,但行李箱跟手提包都爆滿了😩 等我,七月再見👋🏻 . 小時厚,很有趣的包裝,聽說咖啡比較好喝🙈 味道感覺跟純粹喝差不多,奶味足夠但過甜🤧 . 食物質素: 🌕🌕🌕🌕🌘 食物顏值: 🌕🌕🌕🌕🌘 性價比: 🌕🌕🌕🌕🌑 回頭率: 🌕🌕🌕🌕🌘 ✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨ 推薦美食: 夯蕃薯
評分: 味道 5 環境 5 服務 5 衛生 5 CP值 5