2019-07-26 253 views
🎾 #一粒波碌去台灣鼎泰豐係台灣出哂名既餐廳🍴相信好多人都食過😂😂雖然香港都有🤡但黎到台灣咁啱附近又有🤔🤔所以又試下啦科科👅(唔會話你知我係懶得諗食咩好😂)-⚾小籠包 NT$132我地叫既普通小籠包一籠有6粒🥢餡料好鮮味🤪🤪入面好多湯汁,而個皮薄得黎又唔會好易爛👅的確係有水準既小籠包👍🏻枱面有米醋同醬油可以自己調,waiter有同隔離講比例同幫佢地調,但可能我地太快手自己倒左所以就冇人同我地介紹😂😂.⚾️紅燒牛肉麵(半筋半肉) NT$260牛肉有得揀全筋/全肉/半筋半肉,都係一樣價錢🤑湯底好重藥材味,我就覺得一般,唔太鍾意藥材味太重既湯💩麵唔算太彈牙,有啲淡🧐不過啲肉就好厚好淋,食落有甜味😛牛筋都好淋同夠入味👍🏻不過下次都係唔會再叫😬外面有更多又平又好味既選擇.⚾️排骨蛋炒飯(白米) NT$240上網search鼎泰豐有咩推介,好多人都會寫排骨蛋炒飯😮佢有得揀白米同糙米🌾食落真係好驚喜😮啲飯炒得好好,粒粒分明又唔油🤩好香蛋味同蔥味,蔥唔會太多太搶味👍🏻排骨好淋好軟好香,真係一咬就斷,又唔會過鹹🤤係水準之上👍🏻-⚽️總評⚽️先唔講野食,鼎泰豐既service同衛生真係好好👍🏻Waiter服務好甜
🎾 #一粒波碌去台灣
鼎泰豐係台灣出哂名既餐廳🍴
相信好多人都食過😂😂
雖然香港都有🤡但黎到台灣咁啱附近又有🤔🤔
所以又試下啦科科👅(唔會話你知我係懶得諗食咩好😂)
小籠包
⚾小籠包 NT$132
紅燒牛肉麵
⚾️紅燒牛肉麵(半筋半肉) NT$260
排骨蛋炒飯
⚾️排骨蛋炒飯(白米) NT$240
⚽️總評⚽️
先唔講野食,鼎泰豐既service同衛生真係好好👍🏻Waiter服務好甜心,叫飛仲有多國語言連泰文都有😂我朋友漏左個水樽仲特登追出黎比返我地😮😮同埋全程都好乾淨,客人入座前會消毒枱,送餐前又會消毒雙手👍🏻👍🏻而食物方面都有一定水準,除左個麵一般其他都超級滿意👅成餐飯600幾蚊台幣兩個人我都覺得好值得🤤
🏐 鼎泰豐 SOGO復興店
大安區忠孝東路三段300號B2
10:00 - 21:30 (星期五六營業至22:00)
#一粒波arollingball #一粒波食好西 #台灣美食 #鼎泰豐 #小籠包 #台北鼎泰豐 #台北美食 #台北 #hkig #hkfoodie #香港食評 #台灣餐廳 #foodstagram #台灣食評
小籠包
排骨蛋炒飯