2023-07-26 270 views
首先要留意,份量比大部份港式嘅火鍋店都大,點餐要留意返如果唔係好易浪費食材。朋友介紹,第一次食青花驕,好彩有預先訂位,去到門口已經非常多人喺度等緊位。店員介紹話叫鴛鴦鍋抵啲,於是就叫左個+青麻椒肥牛拼酸菜白肉鍋,湯嘅質素都幾高,佢會將啲青椒放喺另一格度,咁食嘅時候就唔會黐住啲食物,呢個好。食物先嚟 「牛三拼盛宴」,個碟係仲大過個鍋,入面有牛小排、雪花牛同牛梅花,肉質素高,自己最鍾意係牛梅花。出於好奇點左個「牛培根」,事實上同「煙肉」係無乜關係,只係同一個部位嘅肉,同埋係無諗過係咁大碟。最後叫埋個「小羔羊」,鍾意食羊可以叫,小羶幾正總括嚟講覺得多人食會開心好多,但係性價比係高,服務業好都坐得好舒服,會回頭。

青麻椒肥牛拼酸菜白肉鍋
牛三拼盛宴
牛培根
最後叫埋個「小羔羊」,鍾意食羊可以叫,小羶幾正
小羔羊
Type of Meal