2023-11-14 2 views
大家如果去台灣一定要去試吓果度嘅壽司郎🍣因為香港壽司郎經常都大排長龍係台灣唔洗排咁耐之外 仲可以預約時間👏🏻今次去咗高雄夢時代間壽司郎🤣又可以行街又可以食野😋台灣壽司郎除咗平過香港之外都有啲野食係香港無嘅!(如果香港有話比我知😋)今次食咗個👇🏻👇🏻👇🏻哈密瓜雪花冰 NT$100🍈🍨佢嘅雪花冰其實就係香港嘅綿綿冰果時見到心諗點解哈密瓜係青色嘅🤔🍈之後睇翻佢嘅簡介話哈密瓜顏色會因季節有所不同心諗仲好添我鐘意青色嘅密瓜多啲🤣🤣📌哈密瓜味嘅雪花冰嘅味清甜唔假入口即溶🤤🤤📌哈密瓜好甜好好味😋(無3舊咁少 有圖有真相至少有6 7舊😂)📌上面係牛奶雪糕加哈密瓜醬兩隻味配搭勁match👏🏻📌再加爆珠增加口感 一咬即爆🤫🤤我初初以為爆珠都係哈密瓜味 所以食落去係乳酪味有少少失望🫣 但食落之後又覺得其實幾match🤔!!💭就算我食完壽司已經好飽(女人有兩個胃㗎嘛😂)就算唔鐘意食甜野嘅人都對個雪花冰讚不絕口👍🏻嚟到唔洗5分鐘就食晒🤤🤤哈密瓜雪花冰🍈🍨(5個🧀滿分)🧀🧀🧀🧀+0.5個😂😂真係好好味!大家去台灣真係要去試吓🤤🤤台灣壽司郎 哈密瓜雪花冰(期間限定)🍈📍高雄統一夢時代購物中心藍鯨館6樓#食乜chee
大家如果去台灣一定要去試吓果度嘅壽司郎🍣
因為香港壽司郎經常都大排長龍
係台灣唔洗排咁耐之外 仲可以預約時間👏🏻
今次去咗高雄夢時代間壽司郎🤣
又可以行街又可以食野😋

台灣壽司郎除咗平過香港之外
都有啲野食係香港無嘅!(如果香港有話比我知😋)
今次食咗個
之後睇翻佢嘅簡介話哈密瓜顏色會因季節有所不同
心諗仲好添我鐘意青色嘅密瓜多啲🤣🤣

📌哈密瓜味嘅雪花冰嘅味清甜唔假入口即溶🤤🤤
📌哈密瓜好甜好好味😋
(無3舊咁少 有圖有真相至少有6 7舊😂)
📌上面係牛奶雪糕加哈密瓜醬
兩隻味配搭勁match👏🏻
📌再加爆珠增加口感 一咬即爆🤫🤤

💭就算我食完壽司已經好飽(女人有兩個胃㗎嘛😂)
就算唔鐘意食甜野嘅人都對個雪花冰讚不絕口👍🏻
嚟到唔洗5分鐘就食晒🤤🤤

哈密瓜雪花冰🍈🍨(5個🧀滿分)
🧀🧀🧀🧀+0.5個😂😂
真係好好味!
大家去台灣真係要去試吓🤤🤤

台灣壽司郎 哈密瓜雪花冰(期間限定)🍈
📍高雄統一夢時代購物中心藍鯨館6樓

#食乜cheese #台灣吃什麼 #高雄吃什麼
#高雄夢時代 #壽司郎 #哈蜜瓜雪花冰 #高雄好去處 #港女 #打卡 #港女日常 #照騙
哈密瓜雪花冰
2023-10-29
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$800 (Tea)
哈密瓜雪花冰