🎾 #一粒波碌去台灣成日上網search台北早餐店,一定有超多人介紹阜杭豆漿🧐但個個都話要好早就去排隊🤨要我6點幾去食個早餐真係mission impossible🤦🏻‍♀️經我一再research竟然發現klook有得送餐!!!雖然要50蚊送餐費💸但用50蚊換我既睡眠同我同阜杭既好奇心😂所以就課了金試一試究竟係咪真係咁好食😛-⚾️蛋餅夾油條 NT$50雖然係外賣送黎,但食既時候個油炸鬼仲係脆既😮蛋餅幾煙韌,好重蔥同蛋味👅但食多幾啖會覺得有少少太油膩🤔🤔 .⚾厚餅蛋夾油條 NT$65油炸鬼一樣好脆,而個燒餅就甜甜地,都幾香幾好食👅燒餅食落冇咁油所以我覺得呢個好食過蛋餅嗰個🤔🤔.⚾️冰豆漿 NT$30豆漿比起出面嗰啲真係香濃好多🤔豆味好濃又唔會太甜👍🏻-⚽️總評⚽️整體黎講我覺得係好食既傳統早餐👍🏻但你問我肯唔肯6點起身去排隊食?答案係不了😂咁會唔會再比50蚊送餐費order黎食?都覺得唔太抵😂係好食但未驚為天人都要犧牲我睡眠/比咁貴去食😬p.s.可能送到黎先食都會影響左個味道🤔食過既朋友可以分享下堂食係咪真係超級好食😂聽講鹹豆漿都好食🤔-🏐阜杭豆漿台北市台北市中正區忠孝東路一段108號2F05:
🎾 #一粒波碌去台灣
成日上網search台北早餐店,一定有超多人介紹阜杭豆漿🧐
但個個都話要好早就去排隊🤨
經我一再research竟然發現klook有得送餐!!!
所以就課了金試一試究竟係咪真係咁好食😛

⚾️蛋餅夾油條 NT$50
⚾厚餅蛋夾油條 NT$65
⚾️冰豆漿 NT$30
豆漿比起出面嗰啲真係香濃好多🤔豆味好濃又唔會太甜👍🏻
⚽️總評⚽️
🏐阜杭豆漿
台北市台北市中正區忠孝東路一段108號2F
05:30 - 12:30 (星期一公休)
#一粒波arollingball #一粒波食好西 #台灣美食 #阜杭豆漿 #台北早餐店 #台北早餐 #善導寺 #善導寺早餐 #hkig #hkfoodie #香港食評 #台灣餐廳 #foodstagram #台灣食評
2019-05-30
Delivery