2019-02-16 186 瀏覽
金雞園、藍家割包、陳三鼎 三間聚埋一齊,好似鐵三角咁。台北(男)同事帶我嚟咗台大附近食嘢,作為本地人,佢唔太建議我去金雞園,藍家割包可以,但就覺得我應該要飲陳三鼎。剛剛下晝先至飲過台中嘅「萬波」,唔係佢推介,我都唔會飲陳三鼎。姑爺我唔太熱衷於珍珠奶茶,但係擇日不如撞日,咁近城隍廟又點解唔求返支(好)簽呢?何況佢係只次一家,並無分店。冇影相,因為你上網都搵到七百七十六張,無謂加我一張,變成777咁乞人憎。我叫嘅係凍靑蛙撞奶,即刻插支飲管啜一啖,係暖嘅,再啜都係,D冰同D暖茶未溝埋。就住確實嘅淋同中間彈牙,因為姑爺我並非珍珠奶茶專家,我只係覺得我中午果杯50蚊(台幣)好飲D,但呢杯只係買40蚊,冇得輸。作為遊客嘅你,嚟到公館站就試一下啦,冇得堂食㗎。ps: 唔覺有乜台大女生
金雞園、藍家割包、陳三鼎 三間聚埋一齊,好似鐵三角咁。
作為遊客嘅你,嚟到公館站就試一下啦,冇得堂食㗎。
ps: 唔覺有乜台大女生
2019-02-15
3 分鐘 (外帶)