無老鍋 市民店

無老鍋 市民店 (已結業)

Wulao Shiming Store
無老鍋 市民店 (已結業)
6K
同父母𣈱飲大吃
2020-02-18
關注
二月初係台灣禁港人入境前與父母去他們至愛的無老煱大吃一番,蝦滑 冰豆腐正正鮮蝦也Ok,係羊肉蘇左啲,豚肉牛肉新鮮。還有菜好好味 好有菜味白飯任裝。那鴨紅不斷添加 送的凍飲沙冰 超正醒胃 仲即埸開埋會員卡查看更多
ritachan0828
聞名不如見面👅
ritachan0828
2019-08-08
關注
我哋一行四人嚟打邊爐👫👫台灣既朋友仔反而未食過,可能真係香港人多過本地人黎食🤭😂【鴛鴦鍋NT$179 pp】除咗人頭計既鍋底費用,仲要+每枱NT180,可能你會諗點解要加呢樣加嗰樣咁煩🌚❓唔洗拍,店員會好清楚解釋再計一次你聽💁🏻‍♂️我地鴛鴦鍋揀咗無老辣香鍋🔥拼冰淇淋豆腐鍋🍦。必食麻辣鴨血同豆腐👅兩樣食材都可以吸哂麻辣香鍋既湯汁💦仲要無限refill♾台灣既麻辣真係唔會好辣,以”香”為主。豆腐鍋既湯頭係以豆腐滾魚既烹製手法,配合雞骨豬骨以及多種藥材以及多種藥材👍🏻聽落都知豐富啦,我哋都忍唔住飲番一碗湯先。至於每人一粒既冰淇淋豆腐💩,軟綿綿既口感,味道有啲似魚腐 not bad【Wagyu Chuck Eye Roll精緻日本A5和牛梅花NT$799】🇯🇵🐂油花豐富得黎又平均,唔錯架👍🏻一分錢 一分貨,哩個價錢當然唔好prefer佢入口即溶啦🤣【Assorted Fresh Dumplings綜合餃🥟NT$148】有齊魷魚風味棒🦑、蛋餃、蝦餃。小編👧🏻最鐘意就係蛋餃😋蛋皮包住啲肉碎,簡單既美味【Ocean Sunfish曼波魚皮NT$188】我都唔知自己食緊咩🤭😂【White Water Snowflake🌱水蓮NT$100】台灣獨有既蔬菜🥬都幾清甜爽口架查看更多
+ 2
sweety0623
想到火鍋就會想到無老鍋
sweety0623
2019-05-08
關注
無老鍋應該是我想到想吃火鍋腦海裡都會出現的名字!有別於其他麻辣鍋,他走比較養生路線,湯頭都有用中藥材燉煮,超喜歡他的湯頭!點的是鴛鴦鍋膠原蛋白美顏鍋—最愛這個湯底,湯頭鮮甜又好喝,常常還沒叫菜都喝上好幾碗無老長生辣香鍋—這裏必須要嘗試的鍋底,薄片鴨血還可以續點,麵包豆腐也是吃到飽,鴨血真的是一絕!環境也非常好,帶點中式設計,連茶壺都很有古代感,還有那必點的無老肉,擺盤方式也令人印象深刻,總之,完全是可以一去再去的店啊!查看更多
fishyvette
受香港旅客歡迎
fishyvette
2019-03-19
關注
今次來台北前先打電話來訂位,最愛無老鍋各員工賓至如歸的服務,令我一家可好好享受美食~今次做緊二個優惠都很好👍🏻(1)一個護照可以享受個別指定肉類多50%的分量 (2)在Facebook / IG hashtag 無老鍋可享一瓶免費的菊花蜜此時亦發現四周都是香港旅客以廣東話溝通中!鴛鴦鍋 - 麻辣加養生鍋再家了凍豆腐麻辣湯底不太辣,是台式麻,最正係鴨血,加湯也能再加豆腐和鴨血養生鍋底不辣是為了小兒和我們吃菜用,很濃厚的香湯底~ 凍豆腐煮12-13分鐘入口很好吃很香老公叫咗支台啤18天,我跟兒子則enjoy Fred 菊花蜜右邊的是加量50%的田園嫩䐁豬,香又嫩的豬肉,深受我和兒子喜愛兒子共ordered了花枝丸,干貝滑,貢丸和蝦丸,他說台灣的丸子跟香港的不同,要柯打多點。我扁愛干貝滑,咬下去又一絲絲干貝是香港沒有的!見到只需NT170的蟹管肉,即管叫來食下!擺設得美,以此便宜$, 香港吃不到!老油條真的有點硬,要放湯久點較好,下次不用再試,但我有吃不用加$的飯,好味!兒子最愛沙冰,因為坐在大鐵鍋前吃新鮮熱火鍋真的會冒汗呢~查看更多
+ 2
田園嫩豚豬
sumsumbbchu
超高質火鍋👍記得要book位
sumsumbbchu
2019-01-13
關注
黎到台灣一定要食無老鍋,因為真係好出名👍因為行程太趕,所以我冇book到位😪,但我好好彩我只係等左半個鐘就可以入座🥳湯底一定要食佢嘅鴛鴦湯底,兩個都好好食👍記得要叫油炸鬼,炸到好酥脆加上吸晒啲湯汁,超好食,而我最鍾意佢個牛小排,有牛味又新鮮😋下次我在去台灣我都會去食,超值得一試👍查看更多
Victoria Y
高質火鍋
Victoria Y
2018-10-23
2K 瀏覽
關注
到台灣的第一晚,我們就試無老鍋,因為沒有訂枱即興到來,幸好只是等了半小時就入座。 入座起計有個半鐘用膳時間, 今次我們叫了鴛鴦鍋~台幣180(麵包豆腐白湯鍋~台幣149 + 無老辣香鍋~ 台幣149) ,無骨牛小排~台幣780,櫻桃鴨~ 台幣238,嫩肩小羔羊~台幣360,綜合餃~ 台幣148,水蓮~台幣100,可口可樂~台幣35,台灣18天生啤酒~台幣120。水蓮是到台灣必吃的,放入麻辣鍋湯底裏很快就吸了湯汁的味,爽口又新鮮。無骨牛小排超級大碟,油脂度剛剛好,肉質嫩口,入口即溶。嫩肩小羔羊,肥瘦適中,羊肉的味道濃但不太 有騷味。櫻桃鴨,第一次打邊爐用這種方法食鴨,感覺特別,感有少少似肥牛,肉質很夠味。麵包豆腐白湯鍋 + 無老辣香鍋,兩款湯底都各有特色。 麵包豆腐白湯鍋味道豐富, 湯底入面有多種材料超好味。 無老辣香鍋不算太辣,小小麻的感覺, 食物完全不用點任何醬料, 也感覺到湯底的美味。餐廳還提供麵包豆腐,鴨血,白飯任食的。冰淇淋豆腐,賣相可愛,煮熟後感覺有點像海綿蛋糕,深深的吸入湯底的鮮味,讚! 台灣18天生啤酒, 打邊爐點少得啤酒和汽水呢! 綜合餃,有幾款餃子我最認識的都是魚皮餃, 另外一款用餃子皮包住腸仔感覺特別。水蜜桃沙冰是免費的, 火鍋食到一半的時候,店員就會送上這一個甜甜酸酸冰凍的水蜜桃沙冰。整體來說第一次到無老鍋感覺非常之好,店員親切友善,食物質素高,餐廳環境坐得舒適, 唯一美中不足的是如果可以將用膳時間改為兩個鐘頭就比較好了。查看更多
無骨牛小排
唔book位食唔到
boeyfungpy
2018-10-03
關注
之前同朋友去台灣旅行,佢話一定要食無老鍋!所以佢好早就訂左位,唔係既話未必有得食!雖然香港都開左,但真係貴好多!!!我地叫左一定要食既雪糕豆腐,真係好好食😍😍😍肥牛就so far so good啦,但個湯底先係精髓!我地三個都勁中意飲個湯😆😆😆唔覺唔覺就飲左好多,飲到都叫得少少野就飽😂😂😂查看更多
kwokhy
超好食 高質之選
kwokhy
2018-08-30
關注
無老鍋在香港很有名 所以我都慕名而來想揀d好既時段 建議要早一星期訂位訂位好方便 上網禁d資料就搞掂佢仲會每日提醒訂座日期 但因為我係早兩日訂 得番d 1500 1600 2200 2230 依d時間咁我就揀左1600 當pre dinner 咁食佢限時係90分中 我揀左鴛鴦火鍋 個辣揀左小辣 我覺得可以再辣d 個白湯好正叫左牛肉 羊肉 響鈴 海鮮拼盤 菇 柑桔果汁 佢果度自助配料供應 仲有飯可以添 個飯都幾好味 火鍋入面既豆腐 鴨血會幫你係咁添服務好好 隨時有人幫你加湯 加料 幫手 價錢其實幾抵 3個人食 平均一人800幾台紙食到好飽係香港咁食應該過3 400架啦 台北黎講 係其他任食既火鍋店都差唔多下次會再食!查看更多
imeatstock
一試難忘
imeatstock
2018-06-20
關注
來過台灣5次 就係第一次吃無老鍋:)出發前身邊好多朋友大推呢間火鍋店決定一試究竟!黑洞特登上網訂座 果然當日walk in都無位湯底選擇麵包豆腐白湯mix無老辣香鍋香辣鍋選擇小辣上菜後輕嚐一啖不得了 堅辣得好香好爽至於白湯就比較輕口味鍋底一濃一淡非常配待應將冰淇淋豆腐放入鍋 滾5-10分鐘就可以食口感好得意有豆香味但口感又有點似食魚旦水蓮 聽講係台灣先有既菜:)原本以為會有點硬 但原來入口幾冧而且無味青草味水蓮放入麻辣鍋吸收湯汁更加一流特別推介干貝滑 真材實料入口食到干貝絲 而且一客可分成很多小件香港這個價位好難食到咁既干貝食物本身比較少食豆皮呢類炸物但估吾到佢又幾香口 似魚皮咁浸一下就吃 保持脆口感肉類叫左櫻桃鴨同黑豚肉香港火鍋比較小有鴨肉切成一小捲 肉質冧而且吾酥黑豚肉脂肪同豚肉分佈均云一客份量都幾多吾覺吾覺我食左幾碗白飯(免費的, 放在調味區)撈湯底食真係好易入口整體無老鍋首次經驗十分好下年黎台灣一定encore查看更多
+ 5
atsangsy
養生之道⋯⋯飯店標籤養生。
atsangsy
2018-06-10
關注
養生火鍋。味道很重!好吃。牛肉,豬肉,羊肉很多種類,丸子、餃子是普通的,胃子小的可以不用試。麻辣鍋中的鴨血很好吃😋,很滑,豆腐皮吸收麻辣湯。還有醬料區自己去配合適醬汁。不防一試!平均每人消費一千台幣查看更多
NT$360
kw213kw
優質服務
kw213kw
2018-04-12
關注
在台北,到處都有好吃的,跟朋友去市民大道店用餐,味道好,服務生的態度也很好,用心講解,隔一段時間就會來問一吓有需要幫忙的嗎,價格也合理,會介紹朋友去食……店裡氣氛環境很好,也很乾淨,就算我呢天一直要加辣,店員都很有耐心去多跑幾趟幫我加,因為我本人很能吃辣的……查看更多
同父母慢遊台北美食
2018-03-28
關注
一月中同老爸老媽去台北玩四天,住忠考敦化站附近交通,購物,去覓食也超方便!短短4日行程,老爸佢地第一次食完無老鍋巳急不及待要我訂多次,於是乎第三日再去吃過,今次同他们两次也巿民大道那店,之前也有去新生店,無論那一間也服務一流食物新鮮就緊係,更加上他們的秘製果汁和無限添加的鸭紅平均每人消費600TWD,樣樣食物也好'吃你係飯桶也不用担心,白飯任裝查看更多
pigpigwinter
自由行…民宿房東推介
pigpigwinter
2018-01-02
關注
好味到無得彈!湯底夠濃,食物新鲜,款式多,服務好!實在太滿意了。我們一行八人,台灣美食多,簡直選擇困難,我們住的民宿房東很好人,我告訴他,我們想吃甚麼?他一直很有耐性,介紹我們哪間好?哪間不去也罷!?還幫我們訂枱,訂車。所以,時間配合得很好。到了這間…無老窩,環境已經很舒適,有格調,服務態度也很好,冇得輸。我作為負責安排者,見到個個都滿意,食得很開懷,真開心的一頓晚餐!下次來台灣,一定會再來吃過痛快!查看更多
lshmary99
紅,白湯都咁正!會再去!
lshmary99
2017-10-16
2K 瀏覽
關注
聽過無老鍋個名好多次,今次終於一試! 之前個個都話要訂位,原來是真的。星期日下午一時,我去到都爆場。無訂枱就要等好耐。因食完阜杭先過嚟,已有六成飽。所以只叫了櫻桃鴨,水蓮,脆卷。全部都好好食!好新鮮!先試白湯,味道好豐富,多種藥材,香料,豬,雞骨。超好飲,仲可以任加湯。至於紅湯,可加麻辣,食物完不用再點任何嘢。若鴨血可厚切會更好。早日係九寨十鍋嘅厚鴨血正好多!冰豆腐如果係厚切可吸多汁。送的雪糕幾得意,但放在火鍋有點有趣。整體好味,最後的任飲桃汁冰好窩心!超超超好飲!最後店員問我會否帶走湯底,真的好想可帶返香港囉!記得加麻!查看更多
+ 3
櫻桃鴨
BB Kam
名符其實!不枉此行!
BB Kam
2017-10-09
關注
聽聞呢間"無老鍋"係由台灣知名高級鼎王國際餐飲集團開,時時爆滿,今次好好彩响Open rice 訂到lunch 😁養生煱底好特別,麵包豆腐白湯煱(當歸、人參、川芎、黨蔘、龍眼……)、無老香辣煱(川芎、枸杞、玉、丁香、龍眼、孜然……) 唔辣好好味。好奇地試吓佢嘅冰淇淋豆腐,一舊冰左嘅豆腐,煮熱後食落有蛋糕嘅質感,真奇怪🤔但都好味。麵包豆腐、鴨血、白飯都任食,就連比你降温嘅沙冰都係任飲,酸酸甜甜超好味。另一要讚嘅係呢度D員90度躹躬,好有禮貌啊😁查看更多