2017-01-02 190 瀏覽
一路都好鍾意草泥馬既公仔,又聽朋友介紹呢間草泥馬cafe,所以加左入台北行程。cafe位於偏遠地區,同男朋友先去淡水站,再轉巴士到北勢溪口站,過對面馬路就到。去到要等位,等位期間,都可以同草泥馬玩。室內有兩隻,餐廳內感覺幾乾淨,冇乜動物既味。但室外既四五隻,就較污糟,同埋有陣尿味。呢隻係餐廳內細既草泥馬,叫李白,應該仲係bb黎,見到店員帶佢出去搵媽媽食奶。呢隻係大既,叫snow,好餵食,又食人頭髮,又成日想食客人既食物。餐廳外既幾隻草泥馬等左半個鐘就有位,叫左兩杯野飲同一個鬆餅,味道ok,價錢偏貴,大約NT800,限時兩小時。左邊係天使之吻,右邊係金色夏天。水果鬆餅餐廳內兩隻草泥馬一啲都唔怕醜,行黎行去問人拎野食,店員會周不時提供蘋果,薯仔切片俾客人餵草泥馬,但其實佢地會唔會食得太多我同男友掛住同細個隻草泥馬玩同影相,俾大個隻食左個鬆餅上面啖cream整體黎講,餐廳內衛生不錯,起碼入到去唔會有臭味,衛生是最緊要的。

餐廳外既幾隻草泥馬

左邊係天使之吻,右邊係金色夏天。
水果鬆餅

CP值