2019-09-29 1025 瀏覽
星期四晚上由香港到達,放下行李就衝去對面的無老鍋,因為已經差不多10點,可以立刻入座第一次試台灣打邊爐,感覺真係好好!試了鴛鴦鍋底,一個辣,一個唔辣。起初以為會好辣,所以只是叫了小辣。原來唔係好辣,所以下次會叫中辣鴨血,豆腐無限加,配埋個湯底真係好好味!豆腐冰淇淋外表得意,口感棉棉的,但個人覺得味度一般。見到一大盤牛肉真係好開心。而且都不算太肥。初頭叫咗腐皮以為好似香港的響鈴,但原來係唔太一樣的,好有咬口。其實想叫好多食物,但餐牌上也沒有了。最後店員解釋,因為公司準備轉餐牌所至。叫了餃併盤,但我們都不太喜歡。店內是免費提供白飯的,自己出去拎。好適合餐餐都要米飯落肚的人。台灣服務員的態度實在是十分親切有禮。還會送上沙冰,食完濃味的食物之後飲真係有好 fresh 的感覺,大滿足。

鴨血,豆腐無限加,配埋個湯底真係好好味!

豆腐冰淇淋外表得意,口感棉棉的,但個人覺得味度一般。

豆腐冰淇淋

見到一大盤牛肉真係好開心。而且都不算太肥。

手打墨魚丸

沙冰