2016-09-19 545 瀏覽
大家有機會去試味記得一到就好攞飛,之後先慢慢影相大把時間,我一等就得左半小時,食完都仲有好多人等緊位,而且要齊人先俾入,菜單選擇唔算多,不過飽飽地點5樣菜試下,點菜後朋友去了洗手間一會,期間有3位店員問過坐位真真緊張涼拌雲耳-白醋味好搶鼻雖然食到有甜味但味道太酸,雲耳SIZE大小適中小籠包-皮係夠簿汁都好多摺位又夠雖然賣相好好但餡的肉冇味道小小鮮味都冇,招牌菜令我好失望香港好多間上海菜館都做我好過佢,但店員好細心問完知道第一次來就教你個醋點調教抵讚莧菜-炒得好好味,冇青草味仲係嫩嫩的味道清清地剛好又唔油乾拌雲吞(菜肉)-餡入面菜好香好多但食唔到肉,皮好簿好滑,但乾拌汁冇味道蔥又小得可憐原盅牛肉麵-上菜時有盅牛肉湯係面倒入麵,賣相湯底用水一樣清,點知飲落都同飲水感覺一樣,牛肉冇肉味又硬又鞋,麵拉得條條一樣好幼但好滑,如果湯有返小小味道就正啦總結期望越大失望越大,等位時見咁多人諗住實係好野,點知味道只是平平無奇,雖然質素好過香港分店但唔值得我等半個鐘
涼拌雲耳
小籠包
炒莧菜
莧菜-炒得好好味,冇青草味仲係嫩嫩的味道清清地剛好又唔油
乾拌雲吞(菜肉)
元盅牛肉麵

2016-06-24