2019-12-24 1124 瀏覽
.無老鍋.我都揀阻2間吃火鍋🤗🤗今日先介紹呢間'無老鍋',第二間就先賣個關子,呢間之前去到話要訂位,所以冇得食,今次我都係冇訂枱既😂好彩有得食,入到去都坐滿8-9成,唔知係咪太耐冇打過邊爐,瘋狂嗌阻勁多野😂食到反晒艇。.🔻湯底。。因為第一次所以嗌阻個鴛鴦鍋,佢得2款湯底嫁姐,簡單啲講即係一個辣一個唔辣(麵包豆腐白湯 & 無老鍋香鍋 ) , 有選擇困難症既朋友唔使諗咁多野😂😂佢另外有個叫做冰淇淋豆腐鍋嘅,其實就同白湯鍋一樣只係每人加多一粒冰淇淋豆腐😯😯粒野口感軟綿綿好特別,佢話係用花枝漿製品,不妨試下。.🔻肉類。。🔻A5日本和(NT$799)得3塊😱我覺得可以唔使嗌咁貴,因為香港d 涮涮鍋店嗌貴set 仲好食😛 🔻嚴選雪花牛肉(NT$298)不過不失,普普通通打邊爐食開既牛牛。.🔻海鮮類。。🔻蟹管肉 🔻蘭花蚌 🔻七星鱸魚 🔻台灣鯛魚片。。整體上都新鮮既,但鮮味不大,有d 普通,係蟹管肉可再叫。.🔻丸類。。🔻蛋餃 薄薄蛋皮包住豬肉餡咁,幾得意,不過好易散。🔻超司魚豆腐 呢個好食!一粒細細粒,但係勁多芝士😋😋.🔻蔬菜類。。🔻綜合菇 個底仲有秀珍菇,d 菇都好新鮮好大粒,食落入面有水份,
無老鍋

🔻蔬菜類。。🔻綜合菇 個底仲有秀珍菇,d 菇都好新鮮好大粒,食落入面有水份,唔錯。
🔺🔺總結係 我覺得個湯底跟既豆腐同鴨血比起我嗌既餸仲好食,不過服務同環境都好好,坐得好舒服,服務員都面帶笑容好好禮貌,係咁問使唔使加豆腐鴨血🤗🤗價錢我覺得係台灣食野唔使食咁貴,埋單都食阻$8xx 港紙/2個人,食過一次就ok lu😂
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
📍無老鍋 (西門町店)
100台灣台北市中正區中華路一段55號2F
💰零售價:人均~NT$1000