2019-03-30 446 瀏覽
啱啱呢個禮拜得到米芝蓮嘅肯定,當然多人,等咗大概40分鐘,不過個部長好有禮貌,又着得夠專業(可能太忙,多啲笑容就一百分)。條 推薦三絶牛肉麵、炸排骨。但係聽位部長有禮貌同個客講站排骨驚賣晒啦,冇問題,我原本都係諗住食牛肉麵啫。可能佢今日比較忙,淨係搵侍應點菜都要啲時間,不過佢幫你落單嘅時候都會同你講聲唔好意思。喺粉麵嘅時候,飲咗佢杯水,有微微嘅紅棗味,果然唔係一間普通嘅餐廳。五佰蚊(台幣)一碗麵當然係貴啦(就算係香港嚟講都唔平,好少日本拉麵賣過佰蚊),又要等半個鐘。您估好唔好食呢(如果一點九先至到,應該就唔使等位)?因為我係搭枱,附近嘅食客係將所有嘅麵同埋餸都清晒,啲湯就算唔係飲晒都整返非常之少。本姑爺覺得佢只係輸畀阿正廚房半招,但阿正貴差唔多一個Double。相比之下,阿「三」只係牛肉淋咗小小(比阿正),牛筋冇咁起膠。只算CP值,阿三贏!總括嚟講值得過嚟試吓!ps: 餐廳送一杯細細嘅果醋。有加一

總括嚟講值得過嚟試吓!
ps: 餐廳送一杯細細嘅果醋。有加一
2019-03-30
40 分鐘 (內用)