2019-12-24 743 瀏覽
.鼎王麻辣鍋.今日介紹埋第二間既火鍋店,就係"鼎王" ,其實同無老鍋係姐妹店,所以你會見到menu 上既野都幾熟口面,主要黎想試佢個麻辣鍋睇下有冇料到,經過無老鍋果日嗌得太多野既教訓,今次嗌少好多,主打都係肉肉🤗🤗.🔻湯底。。 麻辣鍋,佢話可以試阻小辣先,唔夠可以再加辣,佢係屬於一開始冇乜野,愈滾d 味會愈出果種,如果食開辣既朋友一黎可以叫中辣都ok😝😝.🔻上選牛小排(NT$780) 牛味幾重既,食落有咬口,但唔un 既,份量都ok.🔻特級牛肉(NT298)都係貪佢唔使Hkd100 有碟牛食下😂😂而且質素又唔差.🔻伊比利豬嫩肩胛(NT$660)我好少打邊爐會叫,不過比佢幅圖吸引左阻😂😂食落我覺得唔輸比牛,真係幾嫩,不過唔係入口即化果種,唔好諗多阻,都係唔un 既姐,點落特製豉油酸酸地,好夾😋😋.🔻黃金蟹滑(NT$149)蟹滑係出面好少見,嗌阻碟黎試,不過係失望既,食唔出有蟹味,而且唔夠彈牙,我食阻一粒就唔想食lu.🔺🔺總結係 我覺得呢間既豆腐冇咁好食,佢同無老鍋用既豆腐唔同,無老鍋d 豆腐好食好多,鴨血就大家都差唔多,都係好滑,比我揀再食多次既話,我會揀無老鍋,好似食得開心d 😛😛.🔺
鼎王麻辣鍋

上選牛小排

🔻上選牛小排(NT$780)
牛味幾重既,食落有咬口,但唔un 既,份量都ok
特級牛肉

🔻特級牛肉(NT298)
都係貪佢唔使Hkd100 有碟牛食下😂😂而且質素又唔差
伊比利豬嫩肩胛

🔻伊比利豬嫩肩胛(NT$660)
黃金蟹滑

🔻黃金蟹滑(NT$149)
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
📍鼎王麻辣鍋 (西門町店)
108台灣台北市萬華區中華路一段152號2樓
💰零售價:人均~NT$1000