ayumiwwy
ayumiwwy  等級1

2018-11-08
類別 : 法國菜歐陸菜義大利菜複合式餐飲甜點/蛋糕精緻料理喝飲聊天浪漫情調

超高詢問度既一間餐廳,每次post都勁多人問係邊到,其實係台北離101不遠,這裡不單止環境漂亮,食物也很好吃,還可以加錢租借服裝拍照:婚紗、和服、韓裝….都有;如果不想加錢可以借一下頭飾簡單打扮一下再到餐廳內拍照,店員都很好主動的要幫我們拍照;

和風海鮮鮪魚沙拉$220配料有好多,香濃的鮪魚令沙拉增添多一份口感,吃健康的沙拉也可以好吃!

小熊維尼蜂蜜起司烘蛋$260 就是給這麼可愛的名字吸引,清甜的蜜糖配雞蛋和土司,口感很特別有點像甜點,還加了核桃有點脆脆更加好吃

巴黎香嫩雞肉燉飯$320巴黎的雞之前去的時候吃過都忘記有什麼分別,但雞肉真的很嫩

Selfie Milk Tea $250每次來必點的,之前香港有可是都關閉了,可以在這裡馬上拍照然後打印出來,留下一個多特別的回憶啊!

推薦美食: 和風海鮮鮪魚沙拉, 小熊維尼蜂蜜起司烘蛋, 巴黎香嫩雞肉燉飯, Selfie Milk Tea

2018-11-07
類別 : 台灣菜台式小吃

台灣飯糰勁好食,每次黎都必食中正區依間,大大件仲要爆多餡🤩

全部新鮮即埸現包,唔會一早包定放係到,裡面條油炸鬼咬落脆卜卜只有新鮮包既先做到,餡料仲有肉鬆、鮪魚、柴魚、海苔……多款口味選擇,其實有少少似我地香港既粢飯,但而家係香港想搵粢飯都難,更加唔好話有新鮮現包

價錢都只係港幣5-8蚊左右,我就鐘意食總匯咩料都有都係貴小小14蚊左右,大大個熱辣辣好好食呀😃但唔 建議帶番香港食,一黎油炸鬼唔脆同埋天氣熱食物易變壞,仲要搭飛機起碼1-2個鐘,所以都係即買即食啦

推薦美食: 總匯招牌飯糰