肥髀媽 等級2 | ![]() ![]() |
排序方法:
日期 笑臉
![]() ![]() ![]() ![]()
2017-05-23
同事去完台北旅行嘅手信,一袋雜錦餅乾, ![]() ![]() ![]() 試咗三款: ![]() ![]() 海苔煎餅:賣相得意,好似幸運曲奇咁捲起,餅身偏硬,食落有麵粉香,不過唔鬆化,海苔粉幾香!好夾餅乾! ![]() ![]() 奶油煎餅:不規則的正方形,餅身偏硬,食落有麵粉香,唔夠鬆化,其實唔覺奶油味!普通! ![]() ![]() 捲心餅:外層好鬆化,奶油幾香!中央奶油打得滑,唔會過甜!幾好味! 餅乾舊風格,幾特別!
評分: 味道 4 環境 3 服務 3 衛生 4 CP值 3
2016-12-30
同事買嘅手信鳳梨酥,油畫般嘅包裝紙盒好靚,盒底嘅幾句說話好串,盒內有三種包裝! ![]() #promotion ![]() #promotion ![]() #promotion ![]() #promotion ![]() #promotion
評分: 味道 4 環境 3 服務 3 衛生 4 CP值 3
2018-05-16
自己幾喜歡食鳳梨酥,今次係媽咪帶比我食嘅台灣手信,包裝盒幾靚,長方瘦長紅啞金色紙盒,包裝幾密實,入面放幾個獨立包裝嘅鳳梨酥,包裝袋幾靚,臘板畫嘅菠蘿🍍幾特別,盒內嘅介紹書係板球🏏️形狀幾得意,正方型嘅鳳梨酥金黃色,幾香牛油味,外層鬆化唔硬,入面嘅菠蘿餡帶少許煙韌,菠蘿味其實唔強,又無菠蘿一絲絲嘅質感,味道幾甜,只係ok! 鳳梨酥係台灣手信伴手禮榜首,百家爭鳴下,味道要突出都不是容易的事!今次無驚喜! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
2017-07-01
同事去親台灣買嘅手信,鳳梨酥必然是首選,所以可以試到唔同嘅餅家出嘅鳳梨酥特色,今次呢間餅店未試過,因為同事唔同辦公室,佢攞比我,見唔到個大包裝,只只一件膠袋獨立包裝嘅鳳梨酥,紅色包裝上有中國仕女同牡丹花嘅圖像,加啲中國詩句!幾詩意! ![]() ![]() ![]() 鳳梨酥:外面表皮光滑,淺黃色但唔係金黃色,咬落有牛油香味兼幾鬆化,鳳梨餡幾多,口感煙韌但唔香鳳梨味道,無果肉絲,味道偏甜!只係黃色啫哩,整體ok 鳳梨酥太多餅家出,要突出表現都幾難! ![]()
2017-02-05
同事由台灣返來,帶了呢間手信比我哋!聽說呢間餅店在台灣幾出名!我當然唔放過樣樣都試! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 台灣手信都係呢類食品,無乜驚喜