肥髀媽
肥髀媽  等級2

2017-05-23
類別 : 日本菜

同事去完台北旅行嘅手信,一袋雜錦餅乾,

有6款餅乾(海苔煎餅、格子煎餅、捲心餅、奶油煎餅、芝麻煎餅、薄燒煎餅),袋身圖文並茂好清楚,打開膠袋,膠袋有雙重zip封口,餅乾獨立包裝,乾淨企理!
試咗三款:

海苔煎餅:賣相得意,好似幸運曲奇咁捲起,餅身偏硬,食落有麵粉香,不過唔鬆化,海苔粉幾香!好夾餅乾!

奶油煎餅:不規則的正方形,餅身偏硬,食落有麵粉香,唔夠鬆化,其實唔覺奶油味!普通!

捲心餅:外層好鬆化,奶油幾香!中央奶油打得滑,唔會過甜!幾好味!

餅乾舊風格,幾特別!
自取等候時間: 0 分鐘
用餐日期: 2017-05-21

2016-12-30
類別 : 台灣菜外帶店中式糕餅

同事買嘅手信鳳梨酥,油畫般嘅包裝紙盒好靚,盒底嘅幾句說話好串,盒內有三種包裝!

#promotion

不過又無講清楚邊種打邊種!所以三款食晒!三款鳳梨酥都係圓形,外皮曲奇皮酥脆但唔光滑(食好多牌子都好光滑,呢隻牌子焗到月球表面咁)入面嘅鳳梨餡係一絲絲嘅,味道微甜!黑白包裝(米鳳梨酥)嗰款奶味重啲!綠底紅字嗰款(17號鳳梨酥)正常,彩色菠蘿包裝(土鳳梨酥)嘅外皮焗得最滑,最靚仔,入面嘅餡纖維幼滑啲!其實三款嘅分別不大!味道幾好!但三款又唔會令我好驚喜!
自取等候時間: 0 分鐘
用餐日期: 2016-12-29
此次消費: 每人約$0 (早餐)