公主麵包

2017-12-15
類別 : 台灣菜美食廣場

終於肯唔食擔仔麵試新野啦

種類唔多但配搭多好難揀

首烏人參雞麵線-小食筍絲酸脆好特別,油菜好多油好彩台灣菜又甜又爽,雞湯藥材味嗅落好大味但食落好淡似油水浸,雞肉燉到爛晒但冇味,幼麵線本人唔鐘意食襯個無味嘅湯可以講yuk

紅燒牛腩麵-湯底牛肉味濃,紅油剛剛好唔太油膩又小小辣易入口,牛腩用牛肉炆到易咬又唔韌又唔會碎晒like麵好QQ又滑索晒湯正
用餐日期: 2017-12-14
此次消費: 每人約$220 (晚餐)

2016-06-26
類別 : 台灣菜中餐廳台式小吃 精緻料理

check in 後時間太多搵間舖頭食小小野

裝修別致古色古香又係老字號,價錢又低坐底試試

套餐款式多又齊樣樣小小可以試多d種類,擔仔麵可轉米粉或肉燥飲,但麵最出名我當然都係選擇麵啦

油雞餐遮係鹽水雞,肉結實彈牙皮又爽又滑可能香港雞肉太難食所以感得好好味,又唔鞋但入到味唔會死咸smile

蒜泥白肉餐,雖然食落唔油膩但肉片唔爽口感覺食緊肥肉,蒜泥醬做得普通唔夠香可能因為蒜泥醬唔係新鮮做關係
主角擔仔麵冇令我失望,肉燥好香湯底又濃唔油膩,隻蛋都入晒味連蛋黃都有味,麵彈牙又滑連湯汁啜好食yummy
油菜係高麗菜遮係椰菜,台灣椰菜真係好好食又爽又甜又脆但又唔會過硬,就咁燙已經好食
是日小菜係涼拌海帶,小小酸小小辣做到冇腥味又入味都不錯
題外話店員當日好有耐性,因為想用晒悠遊卡入面嘅錢但又唔夠,佢慢慢教我地扣數後補現金,全程面帶笑容態度又誠懇抵讚like
推薦美食: 擔仔麵
內用候位時間: 0 分鐘