公主麵包
公主麵包  等級3

類別 : 台灣菜火鍋店其他火鍋

到台灣試試當地麻辣火鍋,選擇左間裝修骨子,食物普通唔夠地道,但服務員好好招呼有耐性慢慢解釋每種食法,叫野食送紅茶&洛神紅茶味道偏甜,肉類味道普通湯底補救返,總括冇特別不會再試

牛肉冇肉味,湯底小辣剛開始冇味但滾到尾超濃,蜆好鮮芝麻麻糬甜甜地好怪

羊肉好味,湯底唔咸但有濃香,粉絲吸晒湯超超超好味

羊肉好味,湯底唔咸但有濃香,粉絲吸晒湯超超超好味

跟餐送的甜品好特別好味

跟餐送的甜品好特別好味

用餐日期: 2015-06-09

類別 : 中式麵點

墾丁一定要食既包個個都話不可不吃,我朝早10點去都要等30分鐘可想然知幾勁,不過客人好守秩序先攞飛後俾錢,可惜太大個只能食到4種,不過款款都好有特色好好味,一定要熱食先感覺到肉汁流出來

肉汁超多好香

肉汁超多好香

勁多酸菜不過唔食得辣可能會覺得太刺激

勁多酸菜不過唔食得辣可能會覺得太刺激

個配搭好特別,食落好似忌廉味好軟熟

個配搭好特別,食落好似忌廉味好軟熟

唔講咁多一定要食

唔講咁多一定要食

推薦美食: 起司包,麻糬泡芙
自取等候時間: 30 分鐘
用餐日期: 2015-06-13
此次消費: 每人約$100 (早餐)

類別 : 多國菜早午餐漢堡/三明治

睇openrice相好吸引所以搭的士去食真係好介紹,餐牌上樣樣想試好吸引,最後決定食粥同最多人點既海陸,個粥一放低個賣相靚到,到法包上菜一咬好正蒜蓉包底,最估唔到係雞肉好味過吞拿魚,可能該店要食得健康所以冇落沙律醬,但濃濃芝士救返個包,本人重味開所以覺得食物偏淡,但都冇落調味料之下清碟

打卡讚好會送湯

打卡讚好會送湯

好好味既焗法包,細心處蒜蓉包底,估唔到雞肉好食過吞拿魚

好好味既焗法包,細心處蒜蓉包底,估唔到雞肉好食過吞拿魚

個南瓜粥超正,6小碟完全冇求求其,碟碟可以自己做主菜

個南瓜粥超正,6小碟完全冇求求其,碟碟可以自己做主菜

推薦美食: 六公格粥,海陸法式吐司
用餐日期: 2015-06-12

類別 : 冰店甜點/蛋糕冰品

搵左好耐都搵唔到渡船頭海之冰,後來朋友見到間舖咁多人食,識得好多電視臺訪問過就坐底試下,叫左一個雜果牛奶冰2份食,冰綿綿汁濃太又唔太甜生果好新鮮,食完諗住影返張相記底舖頭名,D個時候發現原本海之冰=渡船頭海之冰好彩冇錯過食好野

好味道

好味道

用餐日期: 2015-06-12

類別 : 台灣菜日本菜壽司/生魚片海鮮

一去到會俾餐牌自己寫底要食咩海鮮,不過餐牌冇價錢,煮法如果無特別寫明就會煮老板覺得最鮮味食法,見到有海胆點可以唔試,不過有小小失望淡味肉簿冇甘香,其他都好特別,老板大聲但禮貌不錯,等位地方小小窄

蝦本身好新鮮

新鮮厚切

新鮮厚切

內用候位時間: 20 分鐘
用餐日期: 2015-06-13
此次消費: 每人約$500 (午餐)