公主麵包
公主麵包  等級3

2015-06-18
類別 : 美國菜複合式餐飲下午茶輕食甜點/蛋糕喝飲聊天

當地人一講就識非常出名,食物特別不過太大碟飽肚每次只可叫一碟,好彩食左2次但都食唔到窩夫要12點後先有得食,試左4種飲品雖然望落唔知咩味,但全部都特別得來好好味順口非常特別

好特別既生果茶,色彩見到都開心

估計唔到咁好飲

估計唔到咁好飲

吐司真好味,用蜜糖仲好味

吐司真好味,用蜜糖仲好味

芒果雪糕超好味不過溶得太快,不過用唻點吐司食都超好味,可惜佢甜品都咁飽肚

用餐日期: 2015-06-14

2015-06-18
類別 : 台灣菜台式小吃

老舖人情味濃濃老板娘熱情好客,海鮮粥味道好好無味精全靠海鮮既鮮味,臭豆腐竟然無臭味但一樣做到皮脆內嫩,花枝丸真材實料超彈牙但又唔會死實實,如果再去高雄一定會搵一餐返轉頭食smile
每件都有葱及醬汁,提議食原味唔洗落辣醬已經好好好味,酸菜剛剛好爽脆唔會過酸,非常有心思

花枝丸彈牙真材實料,等凍左先食都冇縮小,海鮮餅同花枝完全唔同,嫩嫩啖啖海鮮

材料超新鮮又多餸,第一次食驚(聲)所以叫味噌,下次一定要食原味

推薦美食: 海鮮粥,臭豆腐,花枝丸
用餐日期: 2015-06-11
此次消費: 每人約$150 (晚餐)