公主麵包
公主麵包  等級3

2015-06-18
類別 : 美國菜複合式餐飲下午茶輕食甜點/蛋糕喝飲聊天

當地人一講就識非常出名,食物特別不過太大碟飽肚每次只可叫一碟,好彩食左2次但都食唔到窩夫要12點後先有得食,試左4種飲品雖然望落唔知咩味,但全部都特別得來好好味順口非常特別

好特別既生果茶,色彩見到都開心

估計唔到咁好飲

估計唔到咁好飲

吐司真好味,用蜜糖仲好味

吐司真好味,用蜜糖仲好味

芒果雪糕超好味不過溶得太快,不過用唻點吐司食都超好味,可惜佢甜品都咁飽肚

用餐日期: 2015-06-14

2018-12-17
類別 : 台灣菜小吃攤販甜點/蛋糕台式甜點台式小吃 喝飲聊天

今日天氣非常差雨越落越大,人多難行間間舖坐滿人,行到好入終於見到出名賴阿婆芋圓,無裝修餐牌更簡單,只有紅豆&綠豆&另有好似花生

如果要凍就加冰超直接,芋圓係雜錦,綠豆大粒夠林但唔起沙小小偏甜,冰溶小小後就剛好

熱紅豆一樣超大粒豆又林而且味道唔甜
芋圓-綠茶味食得出淡淡綠茶味,山藥顏色又靚林林地好QQ,地瓜比較硬身味道最濃但太實唔鐘意,原味煙韌度最高
總結- 客如輪轉雖然地方唔係話大,但客流快,見到坐滿等一陣就得唔好咁快放棄會走寶
內用候位時間: 5 分鐘
用餐日期: 2018-11-28
此次消費: 每人約$50 (下午茶)

2017-02-23
類別 : 台灣菜冰品

一到步食返個甜品醒醒神先

餐牌簡單主力得幾樣,但門口好多配料可以選擇,又唔貴只需加10蚊

巧克力牛奶冰-古早味刨冰所以冰粒大小不一,靠煉奶同朱古力醬都夠味,但刨冰缺點溶得快,芋圓煮得好煙韌但又唔會痴牙,顏色唔重要因為分唔到唔同味

紅豆牛奶冰-煉奶味仲明顯,另有小小黑糖糖水味道特別,紅豆好大粒夠林但唔會爛晒夠綿又唔會煮得太甜好有咬口yummy
推薦美食: 紅豆牛奶冰
用餐日期: 2016-12-26
此次消費: 每人約$60 (下午茶)

2015-06-19
類別 : 中式麵點

墾丁一定要食既包個個都話不可不吃,我朝早10點去都要等30分鐘可想然知幾勁,不過客人好守秩序先攞飛後俾錢,可惜太大個只能食到4種,不過款款都好有特色好好味,一定要熱食先感覺到肉汁流出來

肉汁超多好香

肉汁超多好香

勁多酸菜不過唔食得辣可能會覺得太刺激

勁多酸菜不過唔食得辣可能會覺得太刺激

個配搭好特別,食落好似忌廉味好軟熟

個配搭好特別,食落好似忌廉味好軟熟

唔講咁多一定要食

唔講咁多一定要食

推薦美食: 起司包,麻糬泡芙
自取等候時間: 30 分鐘
用餐日期: 2015-06-13
此次消費: 每人約$100 (早餐)

2015-06-19
類別 : 冰店甜點/蛋糕冰品

搵左好耐都搵唔到渡船頭海之冰,後來朋友見到間舖咁多人食,識得好多電視臺訪問過就坐底試下,叫左一個雜果牛奶冰2份食,冰綿綿汁濃太又唔太甜生果好新鮮,食完諗住影返張相記底舖頭名,D個時候發現原本海之冰=渡船頭海之冰好彩冇錯過食好野

好味道

好味道