公主麵包
公主麵包  等級3

2017-12-15
類別 : 台灣菜甜點/蛋糕台式甜點

food court食物選擇多,傳統野特別吸引,樣樣有啲岩晒

熱食得幾種但配搭自己

甜品種類多多

肉燥乾撈米-味道淡肉燥唔夠香,太乾難入口
筒仔米糕-米糕唔夠林,肉燥淡口又小,加埋辣醬好小小
肉燥油菜-冇特別
花生紅豆粉圓豆花-紅豆夠晒林甜度剛好,花生超林,粉圓好QQ,豆花超滑凍食都咁正crycry
用餐日期: 2017-12-14

2017-12-15
類別 : 台灣菜美食廣場

終於肯唔食擔仔麵試新野啦

種類唔多但配搭多好難揀

首烏人參雞麵線-小食筍絲酸脆好特別,油菜好多油好彩台灣菜又甜又爽,雞湯藥材味嗅落好大味但食落好淡似油水浸,雞肉燉到爛晒但冇味,幼麵線本人唔鐘意食襯個無味嘅湯可以講yuk

紅燒牛腩麵-湯底牛肉味濃,紅油剛剛好唔太油膩又小小辣易入口,牛腩用牛肉炆到易咬又唔韌又唔會碎晒like麵好QQ又滑索晒湯正
用餐日期: 2017-12-14
此次消費: 每人約$220 (晚餐)

2017-05-28
類別 : 台灣菜夜市台式小吃

長長人龍真係有小小嚇親,但真材實料係面前即包即炸,每個炸芋頭包入面有一隻咸蛋黃,仲有一糰豬肉鬆包實,炸到面超鬆脆,面頭脆得來唔會死實實,芋頭好綿好香,肉鬆唔咸但無肉味,成隻咸蛋好滿足成口油好咸香wow
總結每人食2個已經好飽要留肚掃街,1個又唔夠滿足,老店保持水準長長人龍有保証

推薦美食: 蛋黃芋餅
自取等候時間: 20 分鐘
用餐日期: 2017-05-17
此次消費: 每人約$25 (晚餐)

2017-05-23
類別 : 手搖杯店

原本搵路返酒店錯又錯著見到有冰食,仲要勁多人當然要試一試

雪花冰款式比其他店多而且有特別味道揀

睇落好小其實配搭好多樣

芋圓大豆純仙草雪花冰-大豆超林豆衣又薄好有咬口又香冇用糖水浸過,芋圓好煙韌但又唔會死實實遮係好QQ,仙草冰好濃涼粉味但一啲甜味都冇好天然嘅味道,加小小糖漿已經好好味cry

芒果純芒果冰-芒果好多好大粒好甜但又唔係爛有爽口感,芒果雪花冰厭太甜加埋芒果醬過甜啦
總結食招牌冰唔夠古早味好食
推薦美食: 芋圓大豆仙草冰
內用候位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2017-05-18
此次消費: 每人約$100 (下午茶)

2017-02-23
類別 : 台灣菜冰品

一到步食返個甜品醒醒神先

餐牌簡單主力得幾樣,但門口好多配料可以選擇,又唔貴只需加10蚊

巧克力牛奶冰-古早味刨冰所以冰粒大小不一,靠煉奶同朱古力醬都夠味,但刨冰缺點溶得快,芋圓煮得好煙韌但又唔會痴牙,顏色唔重要因為分唔到唔同味

紅豆牛奶冰-煉奶味仲明顯,另有小小黑糖糖水味道特別,紅豆好大粒夠林但唔會爛晒夠綿又唔會煮得太甜好有咬口yummy
推薦美食: 紅豆牛奶冰
用餐日期: 2016-12-26
此次消費: 每人約$60 (下午茶)