2019-10-12 524 views
本來諗住book欣葉,但太last minute book唔到,又唔想令阿媽失望,咁就試吓呢間啦。這間環境不錯,但窗外景色確實無欣葉那一邊好。食物比我想像中好。是晚點了2個set dinner點菜後,好快就來了這個烤餅。外皮脆脆的,配埋個醬好夾這個龍蝦湯,味道濃郁媽媽點了這個parma ham, 佢話好好味,但我無試味我就食呢個牛肉,全生,但食落好味肉質好阿媽食鵝肝,但個人唔like,吃了一小口已滿口油,外皮煎得唔夠脆。我就揀了這個蟹腳,整到啱啱熟,口感好,sauce 配合得好好,好味😋Main course 我揀咗龍蝦+牛排。一向對龍蝦沒有太大期望,但呢度整得好好味,完全喜出望外。牛排亦多汁肉嫩, very good 好滿意媽媽點了這個海鮮,有龍蝦,蟹腳,帶子,魚。樣子好豐富,我都無試食,阿媽話好好味好少飲latte唔落糖,但呢本飲咗啖覺得唔落糖都ok.已唔記得阿媽嗰杯係乜嘢個人唔太喜愛食甜嘢,但呢個甜品甜度啱啱好。好少可能食晒整個macaron,呢個唔會死甜咁,yummy另外一提,雖然我們沒有叫酒只渴清水,但待應仍頻頻幫我們酙水。女廁的view是很好的。

點菜後,好快就來了這個烤餅。外皮脆脆的,配埋個醬好夾

這個龍蝦湯,味道濃郁

媽媽點了這個parma ham, 佢話好好味,但我無試味

我就食呢個牛肉,全生,但食落好味肉質好

2019-10-03
  • 餐前麵包