2017-02-22 107 views
去誠品時入口隔離有一班學生成十個企係檔口門口等,無蝕底當然企賣去試食口味有7款可以雙拼一樣價錢即叫即整要有耐性等,不過食好野當然唔怕等,開頭見制成品以為原個薯仔切所以先可以咁長,原來係薯蓉唧落去每次炸完要等攤凍先夠脆,等嘅時候又炸一份,每次只會做一份專心炸同睇火,店員或老板只得一人做但好有等左30分鐘終於到我啦,叫左海苔同蜂蜜芥末試,海苔上有沙律醬加埋每條薯條都痴滿海苔食到成口都係,好滿足酸酸咸咸惹味,蜂蜜芥末醬甜甜地但唔辣,小朋友都岩食,薯條外脆內軟,雖然薯粉整但一樣好香薯仔味,軟熟得來唔會成口粉美食要有耐性而且台灣檔仔一般都即叫即整用心做唔會急俾劣貨,值得大讚
口味有7款可以雙拼一樣價錢
日式海苔&蜂蜜芥末

2016-12-27
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
日式海苔&蜂蜜芥末