2019-07-29 1148 views
🎾 #一粒波碌去台北台灣除左珍奶炸雞扒,麻辣火鍋都好出名🍲自從有朋友推介食過一次之後無老鍋就變左我去台灣必食既餐廳🤤🤤無論係白湯定麻辣湯都好好味👅今次除左介紹湯底之外亦都介紹下我覺得必點既火鍋料🍲-⚾麵包豆腐白湯鍋白湯除左麵包豆腐仲有冰淇淋豆腐兩個選擇,之前食過冰淇淋豆腐覺得一般🤔🤔麵包豆腐就好似蜂巢豆腐咁,可以索滿哂啲湯汁超正🤤🤤🤤白湯湯底超級濃厚,有淡淡藥材味唔會過重搶哂風頭👍🏻飲落勁甘甜👅👅用白湯淥肉超級正,可以更加帶出肉既味道🐮🐷個人覺得白湯比紅湯更出色🤤.⚾️無老辣香鍋麻辣湯底我覺得中辣最好,香得黎唔會太辣😛太辣既湯底會蓋過哂食材本身既味道🌶中辣既無老辣香鍋就係小小辣係喉嚨既感覺👍🏻又唔會話太重味,我覺得就咁飲都得😂飲落係好香濃唔會話得個辣字,有濃厚既味道👅 紅湯同白湯都可以無限refill鴨血同豆腐🤤我兩款都比較鐘意食紅湯嗰邊🤩鴨血食落嫩滑又唔腥,好入味👍🏻豆腐索滿辣湯汁食落都唔會話過鹹,好香辣味🤤.⚾️嫩肩小羔羊 NT$360羊肉超重羊味👅👅又好淋一啲都唔韌👍🏻落白湯羊味更加突出🐏.⚾️嚴選雪花牛肉 NT$298又係好重牛味🐮而且淋得黎有咬口👍🏻建議淥6-7成熟就okay🤤白湯
🎾 #一粒波碌去台北
台灣除左珍奶炸雞扒,麻辣火鍋都好出名🍲
自從有朋友推介食過一次之後
⚾️無老辣香鍋
⚾️嫩肩小羔羊 NT$360
羊肉超重羊味👅👅又好淋一啲都唔韌👍🏻落白湯羊味更加突出🐏
⚾️嚴選雪花牛肉 NT$298
又係好重牛味🐮而且淋得黎有咬口👍🏻建議淥6-7成熟就okay🤤白湯牛味更重🤪
⚽️總評⚽️
其實仲試過好多其他火鍋料,全部都係好新鮮好好食,所以唔一一介紹咁多😂無老鍋真係試過一次就次次都會想再食🤤雖然價錢唔係超級親民,但品質絕對對得住個價👍🏻以牛肉為例我地已經係揀第二平嗰款,已經咁正,想像唔到再貴啲會幾好食😂😂食完仲有水蜜桃沙冰送🍑無老鍋仲可以上網book位,唔驚要等好耐🤩有興趣想book枱可以google search無老鍋去官網book🤓
🏐 無老鍋 西門町店
台北市中正區中華路一段55號2樓
11:30 - 02:30
#一粒波arollingball #一粒波食好西 #台灣美食 #無老鍋 #麻辣火鍋 #麻辣鍋 #台北美食 #台北 #hkig #hkfoodie #香港食評 #台灣餐廳 #foodstagram #台灣食評
  • 嫩肩小羔羊
  • 麵包豆腐白湯鍋