2019-01-14 497 views
朋友話:冇食過無老鍋,你未真正去過台北此言驚訝係台北食過好多火鍋店,間間都差唔多,但有幾間我特別鍾意,成日聽人講無老鍋,但我一次都冇去過,因為每次都見好多人排隊,所以打消咗對無老鍋嘅意慾所以今次同朋友嚟台北,佢就帶我去見識下,晚市最好預約(其實每間店都預約比較好,唔駛在門口等位,分分鐘等上90分鐘以上)我地在附近按摩完就行過去食宵夜(11:30pm)點好鍋底就開始揀食物,例牌叫豬牛羊,bing bing見到干貝滑同豆腐冰淇淋,好新奇即刻要點嚟試下,干貝滑多料,抵食,配花枝滑係絕配豆腐冰淇淋軟綿綿,好似布丁,多推介,鴨血唔駛講,一個字{滑}整體嚟講係好食但海鮮類點咗魚片,我覺得有啲腥,火鍋店都預先雪咗啲魚,我感覺怪怪的,所以我從不點魚片類台灣食店最值得讚嘅係服務,員工有禮貌,笑容好,做事有條有理,讚
朋友話:冇食過無老鍋,你未真正去過台北
此言驚訝

)我地在附近按摩完就行過去食宵夜(11:30pm)
點好鍋底就開始揀食物,例牌叫豬牛羊,bing bing
豆腐冰淇淋軟綿綿,好似布丁,多推介
,鴨血唔駛講,一個字{滑}
整體嚟講係好食

干貝滑
芋頭
2019-01-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Night Snack