2019-12-21 13 瀏覽
.老虎醬 溫州大餛飩.起身好肚餓,係酒店附近搵野食,見到入面都坐滿7-8成,又剩張2人枱可以坐得舒舒服就入阻去食,環境同香港既茶就同麵店差唔多,當然係冇香港咁迫啦,之後果幾日行到邊都見到溫州大餛飩😂不過係唔同字號,全程講得最多既字就係呢個舖名.🔻鮮肉大餛飩湯 (NT$65)我有預感我食晒d 餛飩已經會飽,所以冇嗌麵,結果係真既,一碗有成6-7粒餛飩,食晒都已經好飽肚,d餛飩真係超大粒,雲吞皮好薄好滑,d 肉好鮮甜多汁,湯底都唔錯,清清地都好味😋.🔻蝦肉大餛飩麵 (NT$85)痴線,又係勁大粒,每粒入面都有3-4隻蝦仔😱😱麵就冇乜特別,都係主打推薦餛飩多d.🔻小菜 NT$25小菜要出去自己拎既,想食咩就拎咩,我拎阻碟醃蘿蔔,冇乜特別既,純粹開下胃😂.🔺🔺總結係 冇做功課底下遇到呢間餛飩店都幾喜出望外,成日想再食多次,奈何台灣太多好野食😂😂.🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺.📍老虎醬 溫州大餛飩100台灣台北市中正區漢口街一段27號 .💰零售價:鮮肉大餛飩湯 NT$65 , 蝦肉大餛飩麵 NT$85 , 各式小菜 NT$25
老虎醬 溫州大餛飩
鮮肉大餛飩

🔻鮮肉大餛飩湯 (NT$65)
蝦肉大餛飩麵

🔻蝦肉大餛飩麵 (NT$85)
🔻小菜 NT$25
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺