2019-08-08 715 瀏覽
我哋一行四人嚟打邊爐👫👫台灣既朋友仔反而未食過,可能真係香港人多過本地人黎食🤭😂【鴛鴦鍋NT$179 pp】除咗人頭計既鍋底費用,仲要+每枱NT180,可能你會諗點解要加呢樣加嗰樣咁煩🌚❓唔洗拍,店員會好清楚解釋再計一次你聽💁🏻‍♂️我地鴛鴦鍋揀咗無老辣香鍋🔥拼冰淇淋豆腐鍋🍦。必食麻辣鴨血同豆腐👅兩樣食材都可以吸哂麻辣香鍋既湯汁💦仲要無限refill♾台灣既麻辣真係唔會好辣,以”香”為主。豆腐鍋既湯頭係以豆腐滾魚既烹製手法,配合雞骨豬骨以及多種藥材以及多種藥材👍🏻聽落都知豐富啦,我哋都忍唔住飲番一碗湯先。至於每人一粒既冰淇淋豆腐💩,軟綿綿既口感,味道有啲似魚腐 not bad【Wagyu Chuck Eye Roll精緻日本A5和牛梅花NT$799】🇯🇵🐂油花豐富得黎又平均,唔錯架👍🏻一分錢 一分貨,哩個價錢當然唔好prefer佢入口即溶啦🤣【Assorted Fresh Dumplings綜合餃🥟NT$148】有齊魷魚風味棒🦑、蛋餃、蝦餃。小編👧🏻最鐘意就係蛋餃😋蛋皮包住啲肉碎,簡單既美味【Ocean Sunfish曼波魚皮NT$188】我都唔知自己食緊咩🤭😂【White Water

【White Water Snowflake🌱水蓮NT$100】台灣獨有既蔬菜🥬都幾清甜爽口架