2018-01-27 1939 瀏覽
不停都聽到身邊好多朋友介紹瞞著爹嘅魚生丼好正,可惜一直未有機會試到。所以今次嚟台北,一落機就過嚟食。抱住超級期待嘅心情搵間舖頭係邊,發現原來瞞住爹有5間不同生意嘅舖頭,分別做海鮮丼飯,拉面,壽司,居酒屋同無菜單料理。幸好嚟到係剛開門無耐,店內唔係太多客人,唔洗排隊就可以直接入座,呢道係要係門口先選好餐付款再入內進食嘅。一入到直望就見到有一個好大好大嘅廚房見到各位廚司努力甘整緊啲魚生飯,見到都流曬口水呀我地叫左2個魚生飯特選綜合海鮮丼: 呢個係排行榜入面嘅top1,貪心嘅老公見到有曬甘多款魚生,就立即決定要呢個。呢個飯舖著滿滿嘅厚切魚生,有三文魚,三文魚子,星鰻,比目魚,帶子,吞拿魚,玉子等松葉蟹鮭魚親子丼: 熱愛蟹同三文魚嘅我,呢個係不二之選呀!有好多塊厚厚嘅肥美三文魚,玉子,三文魚子,滿滿嘅松葉蟹肉,鮮味蟹膏,仲有鮮蟹肉捧四到五百多台幣能夠食到甘高質新鮮嘅魚生飯,的確好抵食。下一次再嚟台北,我都會番嚟食呀,又或者試下其下瞞著爹店。

我地叫左2個魚生飯